Andreas en Myrthe onder stoom!

Geplaatst op Geupdate op

Myrthe-coen-schildermanNa de verschillende persoonlijke records en clubrecords de voorbije meetings, had het verslagje vandaag opnieuw als titel kunnen hebben: 5x PR en 3x CR! Dit zou echter onvoldoende weergeven wat voor een prachtprestaties Andreas De Lathauwer en Myrthe Van der Borght vandaag leverden. Naast deze 2 kleppers kwamen nog 9 FEThrowers in actie vandaag. Het verslag van deze bewogen Eindejaarsmeeting van Stax te Gent, leest u hieronder.

Als eerste prestatie, in dit verslag, vermelden we graag de knappe 9m45 en nieuw PR van minieme Loes De Meyer. De weg richting 10m is ingezet!

Kort na de middag maakten junioren Leander Casteels en Arnaud De Cremer (ASVO) zich klaar voor hun eerste wedstrijd deze winter. Voor beide veranderde er wel wat ten opzichte van vorige zomer. Zo werpt tweedejaars junior Leander nu met de draaitechniek en was het voor Arnaud de eerste keer met 6kg als eerstejaars. Ze leverden een prangende strijd, die heel nipt werd gewonnen door Leander. Hij haalde het met 12m75 (PR) t.o.v. 12m74 (PR)!

Kersvers M50 master, Steven Lucas (ASVO) vestigde met 10m85 een knap clubrecord met de 7,260kg kogel. Benieuwd wat dit zal geven als hij binnenkort eens met de 6kg aan de slag zal gaan…

En dan… onze scholieren jongens. Cédric Broeckaert kende een regelmatige en degelijke wedstrijd met als beste prestatie 12m83. Het was echter zijn “mateke” en tweedejaars scholier Andreas De Lathauwer die met alle aandacht ging lopen. Hij stootte 6x boven de 15m waarvan 2 heel verre nulworpen… was dat even balen… tot hij in zijn laatste poging een bommetje dropte: 15m82!!! Hiermee verpulverde hij zijn PR van 2 dagen geleden met bijna een meter. Het was zelfs ruim een halve meter verder dan het oude clubrecord van Frederik Eeckhout. Een clubrecord van een Eeckhout afpakken, dat wil toch al wat zeggen… Momenteel voert hij ook ruim de huidige Belgische scholierenranglijst aan. Dikke proficiat, Andreas!

Onze cadetten en scholieren meisjes kenden een iets moeizamere dag. Zowel Silke De Lathauwer als Inge Eeckhout, beide eerstejaars cadet, lieten mooie prestaties opmeten zonder echte uitschieter. Ze behaalden respectievelijk 8m48 en 7m53.
Scholiere Sarah Eeckhout was wat ontgoocheld na haar wedstrijd. Ze hoopte immers rond de 9m te stoten, iets wat op training al lukte maar er nog niet uit kwam in een wedstrijd. Vandaag moest ze tevreden zijn met 8m47.

Wie dacht dat we het hoogtepunt na de scholieren al hadden bereikt, had het goed mis. Ook Myrthe Van der Borght zorgde voor een kippenvel momentje… Na bijna 2 jaar pijn aan de schouder en een verloren seizoen, pakte ze vandaag de draad weer op met de oude Myrthe. Ze begon rustig aan haar wedstrijd en groeide geleidelijk aan. Toch ontbrak er nog iets, die laatste versnelling, die perfect “geraakte kogel”, die… Je zag ze nog wat te veel nadenken, tijd dus om meer op automatisme te stoten en we zien dan wel verder. Wel, het werd 13m30, de ban leek gebroken want de worp erna kwam er een fantastische 13m84 op het scorebord! Wat een verpulvering van haar PR en voor de 3de meeting op rij een clubrecord. Ook zij mag zich, zowel bij de juniores als AC, de huidige ranglijstaanvoerder noemen. Mooie beloning voor de inzet van de voorbije weken/maanden. Sterk!
In dezelfde wedstrijd zagen we seniore Lara Nuttelmann 10m52 stoten. Niet het verhoopte resultaat dat ons stof geeft tot nadenken om een techniek wijziging door te voeren.

Filmpjes van alle recordworpen kan u op onze FEThrowers instagram bekijken!

Uitslag

partners

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s