Myrthe opent sterk!

Geplaatst op Geupdate op

img_2952
Myrthe – Foto: Spectrum

De eerste officiële prestatie, in meer dan 5 maand, voor onze FEThrowers mag op naam geschreven worden van Myrthe Van der Borght! Myrthe trok op zondag 2 augustus naar Oostduinkerke waar MACW de Ereprijs J&M De Coene organiseerde. Myrthe kwam er in actie met de kogel en discus. Hoe ze het er vanaf bracht na al die maanden zonder wedstrijd, kan u hieronder lezen.

Sinds 4 mei mochten de individuele trainingen terug opgestart worden en kregen we stilaan ook een idee wanneer er wedstrijden mogelijk zouden zijn. De extra lange voorbereidingsperiode werd goed gebruikt, zwakkere punten werden aangepakt en belangrijker, de opbouw kon rustig gebeuren. Misschien kwam deze periode voor Myrthe wel goed uit, ze had immers een redelijke achterstand in te halen door de blessurelast die ze vorig jaar te verwerken kreeg.
De laatste weken bracht het “coronaspook” terug wat onzekerheid i.v.m. de geplande wedstrijden. Alvast dank aan alle clubs/organisatoren die inspanningen willen/kunnen/mogen leveren om veilige wedstrijden voor onze atleten te organiseren.
Het moet gezegd, Myrthe (maar eigenlijk geldt dit voor de meeste FEThrowers) heeft de voorbije periode prima werk geleverd. De vele opofferingen en de juiste ingesteldheid resulteerde vandaag reeds in een heel sterke reeks met als beste 14m13 (14m06, 13m72, 14m13, 13m57, X, 14m07), goed voor 6de prestatie aller tijden in België van een juniore. Dit is een heel knappe prestatie voor haar eerste wedstrijd deze zomer, zeker als je weet dat ze hiermee ook nog het 47 jaar oude clubrecord van Génèviève Van Driessche uit 1973 (13m24) verpulverde!
Met de discus realiseerde ze 40m56, daarmee bleef ze slechts 8cm verwijderd van het CR, eveneens uit 1973. Best een degelijke prestatie als je weet dat haar focus momenteel vooral op het kogelstoten ligt. Dikke proficiat, Myrthe!

Later op de namiddag kwam ook nog scholiere Febe Vandewalle (ASVO) in actie met de discus. Febe kende een moeizame wedstrijd en sloot deze af met een beste worp van 31m70. Niet het verhoopte resultaat maar toch kan ze zich optrekken aan enkele verre inworpen. Sowieso komen deze er in een wedstrijd ook eens uit.

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s