2de oefenwedstrijd

Geplaatst op Geupdate op

img_2828
Foto: Yorben Audenaert // Spectrum Productions

Zondagvoormiddag, 26 juli, vond te Oordegem een 2de oefenmeeting plaats. Naast enkele loop- en springnummers stond er ook opnieuw kogel en discus op het programma. Naar onze eerste oefenmeeting, de FEThrowing Cup op 1 juli, werd wat toegewerkt. Nu niet want er werd door enkele atleten eerst nog een (lichtere) powertraining afgewerkt. Het resultaat van deze training/wedstrijd combinatie kan u hieronder lezen.

Opnieuw waren de resultaten zeer bevredigend en hoopvol. Hopelijk krijgen we met z’n allen de opflakkering van het corona-virus snel onder controle en kunnen de (meeste) wedstrijden zoals gepland doorgaan. Een atletiekwedstrijd kan coronaproof georganiseerd worden en het geeft onze jeugdige werpers vooral een doel in mentaal zware tijden. Zet de atleet centraal en probeer zoveel mogelijk wedstrijden te laten doorgaan, desnoods zonder toeschouwers. Het financiële verlies van een meeting zonder toeschouwers kan gecompenseerd worden door een hoger inschrijvingsgeld. Ik denk dat de atleten dit in deze bizarre tijden graag zullen betalen. Terug naar het sportieve, de resultaten.

Onze jongste werpsters deden het prima. Zo zagen we Loes De Meyer 2x een officieus PR gooien. Als tweedejaars miniem kwam ze tot 9m96 met de kogel en 22m98 met de discus. Ook eerstejaars cadette Silke De Lathauwer deed het voortreffelijk en benaderde haar persoonlijke records met 9m06 en 26m13.

Bij onze scholieren jongens was het vooral Cédric Broeckaert die zichzelf overtrof. Eerder deze week kwetste hij zich tijdens een kogeltraining aan een vinger waardoor hij ingetapet moest stoten. Hij realiseerde een dik officieus PR met 14m62. Ook met de discus had hij nog wat energie in de tank, ondanks de powertraining voorafgaand aan deze wedstrijd. Hij liet 43m20 opmeten wat eveneens een dik PR zou geweest zijn! Trainingsmaat Andreas De Lathauwer verteerde de powertraining ook best goed. Met de kogel haalde hij een straffe 16m44 (outdoor PR). Met de discus vond hij de laatste weken nog niet echt z’n goede ritme en realiseerde hij, voor zijn kunnen, een eerder matige 45m40.

Leander Casteels, Nina Denolf en Myrthe Van der Borght waren de juniors van dienst. Nina stootte een heel regelmatige reeks en kon een heel verre worp net niet geldig afwerken. Zij moest uiteindelijk tevreden zijn met 9m27. Myrthe kwam na de power enkel nog met de kogel in actie. Ze stootte een degelijke wedstrijd waarbij de 13m27 in de uitslag, niet alles correct weergeeft. Leander was minder tevreden over zijn kogel, waar hij 12m52 liet opmeten. Een knappe discuswedstrijd, met als beste een PR van 41m41, deed hem wel zichtbaar deugd!

Bij de seniors zagen we 3 vrouwen in actie.  Lien Rubbrecht, Phebe Vanderstraeten en Annelien Beelaert kwamen 2x in actie. Lien miste wat frisheid en kwam met de kogel tot 9m55 en met de discus tot 25m50. Phebe, net terug van een weekje weg, kende een heel goede dag. Zowel haar prestatie met de kogel als met de discus waren top. Ze behaalde respectievelijk 10m75 (PR) en 36m20 (benadering PR). Bij Annelien was het een beetje hetzelfde verhaal als bij Lien, ze miste wat agressiviteit. Uiteindelijk was haar prestatie met de discus best nog goed met 36m82. In het kogelstoten bleef ze steken op 9m93.

Tot slot zagen we master Sam De Meyer (M40) 2 officieuze outdoorrecords werpen. Zo kwam hij met de kogel tot 10m81 en met de discus 32m52.

20200726

Eerder deze week op woensdag 22 juli vond in Oudenaarde ook een oefenwedstrijd plaats. Daar kwam Febe Vandewalle (ASVO) o.a. met de kogel en discus in actie. Met de kogel kwam ze tot een matige 10m48. In het discuswerpen realiseerde ze een officieus PR met 32m93. Best wel een hoopgevende prestatie na een paar dagen stappen en de daarbij horende vermoeide benen 🙂 .

partners

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s