FEThrowers onder stoom!

Geplaatst op Geupdate op

img_2955
Andreas – Foto: Spectrum

Op 8 augustus zorgde ACW te Sint-Niklaas voor een top organisatie waar honderden atleten in zeer veilige en goed georganiseerde omstandigheden hun geliefde sport konden bedrijven. Om alles veilig en vlot te laten verlopen ging de wedstrijd door zonder publiek en werd er een ruim uurrooster opgesteld (tussen 10u en 20u30!) zodat er steeds een beperkt aantal atleten aanwezig waren op de piste. Hoed af voor ACW! Kunnen deelnemen was al een prestatie op zich, gezien de beperkingen, maar natuurlijk werd er ook gepresteerd door onze FEThrowers. Een overzicht van onze 8 werpers kan u hieronder chronologisch terugvinden. Dat het een heel warme (hete) namiddag werd in niet zo’n ideale weersomstandigheden, hoeft wellicht weinig duiding…

14u: 2de jaars junior Leander Casteels mocht de spits afbijten in het kogelstoten. Met een heel knap PR van 13m61 opende hij zijn outdoorseizoen alvast prima. Zijn prestatie met de 6kg kogel, was tevens beter dan de junior-limiet voor het Top- & TalentenTEAM van VS.

15u: Na Leander was het met de kogel aan Myrthe Van der Borght. Myrthe begon enorm sterk aan haar wedstrijd en zette een indrukwekkend mooie reeks neer (14m30, 14m39, 14m08, x, 14m29 en 13m52 ), 4 worpen boven de 14m waarvan 3 ruim boven haar PR van vorige week. Met deze straffe 14m39 komt ze nu op de 5de plaats aller tijden bij de juniores meisjes in België, doet ze nog een schepje bij haar clubrecord en heeft ze de TOP-limiet behaald voor het TopTEAM van VS.

15u45: Met de discus presteerde Leander opnieuw sterk. Hij liet zijn 1,75kg zware discus telkens voorbij de 40m landen, met als beste 41m93. Deze afstand was opnieuw goed voor een PR en de junior-limiet voor het TopTEAM.

17u: Bij de vrouwen zagen we 2 discuswerpsters in actie komen. Juniore Myrthe gooide haar discus 42m75 ver. Hiermee neemt ze ook bij de discus na 47 jaar het clubrecord van Génèviève Van Driessche uit 1973 (40m64) over. Bij de seniores (beloften) gooide Annelien Beelaert een degelijke 36m72. Later op de avond gooide ze ook nog met haar speer 35m31.
Nog om 17u kwamen onze cadetten en scholieren meisjes voor het eerst in actie. Zusjes Inge (cadet) & Sarah Eeckhout (scholier) stootten hun kogel respectievelijk 7m44 en 8m73. Voor beiden is dit een outdoor PR al hadden ze wel gehoopt om ook beter te doen dan deze winter binnen.

18u30: Ook voor de scholieren jongens met Cédric Broeckaert en Andreas De Lathauwer werd er eerst kogel geprogrammeerd. Eerstejaars Cédric pakte onmiddellijk in zijn eerste poging uit met een dik PR van 14m36! In zijn 2de poging ging hij zelfs nog een stuk verder tot 14m47. Wat een knappe prestatie, Cé! En wat dan gezegd van Andreas… Andreas stootte o.a. 16m33, 16m54,… Zijn beste van 16m82 was goed voor een PR, de 11de prestatie aller tijden bij de scholieren en een verbetering/verpulvering van het clubrecord uit 1996 van een zekere Filip Eeckhout (15m91). Straf, Andreas! Beiden behaalden natuurlijk ook de limiet voor het TalentenTEAM van VS.

20u: Tegen het einde van de wedstrijd kwamen nog 5 FEThrowers in actie met de discus. Bij de meisjes zagen we opnieuw enkele persoonlijke records. Zo gooide cadet Inge Eeckhout verder dan ooit met haar discus. Haar beste resultaat was 17m38. Ook zus Sarah verbeterde zich tot 23m90. De 25m komt nu wel dicht… Voor Febe Vandewalle (ASVO) vlotte het niet zo goed vandaag, toch bleef ze met 32m60 slechts 2cm onder haar PR. Een prestatie die ze op training makkelijk overtreft maar op wedstrijd wil het voorlopig nog niet lukken.
Bij de scholieren jongens bleef Cédric Broeckaert prima presteren. Zijn beste worp van 42m67 was goed voor een 2de PR vandaag en laat het beste vermoeden voor de toekomst. Bij Andreas De Lathauwer ging het wat minder met z’n discus. Hij bleef steken op 44m10. Ook deze prestaties waren voldoende voor de talenten-limiet van VS.

Als we even de balans opmaken van deze schitterende dag dan komen we uit op maar liefst 3 clubrecords, 11 persoonlijke records, 8 limieten voor het Top- & TalentenTEAM, 1 top 5 notering en 1 top 11 notering aller tijden! Wat een fantastische manier om dit korte en bizarre seizoen in te zetten.

Dikke proficiat allemaal!!!

partners

img_2955
Andreas De Lathauwer – Foto: Yorben Audenaert // Spectrum Productions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s