Een geslaagde eerste dag!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens dag 1 van de Provinciale kampioenschappen te Gentbrugge, op 9 oktober, stonden de kogel- en discuswedstrijden voor onze meisjes/dames op het programma. 7 werpende VS-ers vertegenwoordigden onze club in bijna elke categorie, enkel bij de juniores hadden we vandaag geen afvaardiging. Onze dames deden het alvast schitterend en kwamen met maar liefst 7x eremetaal huiswaarts!

Ons overzicht beginnen we bij de cadetten meisjes, waar we tweedejaars Silke De Lathauwer knap met 31m19 de 1ste plaats zagen veroveren in het discuswerpen. Ook met de kogel deed ze het prima met een nieuw PR van 10m35 en een mooie 3de plaats! Eerstejaars Loes De Meyer presteerde zowel met de discus als met de kogel op een goed niveau. Ze behaalde respectievelijk met 25m68 een 5de plaats en met 9m41 een 7de plaats. Een zelfde verhaal voor Inge Eeckhout die met een degelijke worp van 23m64 6de werd in het discuswerpen. In het kogelstoten miste ze nipt de finale met 9m08 en moest tevreden zijn met een 9de plaats.

Bij de scholieren kwam speerwerpster Emma De Landsheere in actie op, voor haar, ongewone werpnummers! Zo traint ze wel af en toe op het kogelstoten maar bijvoorbeeld nooit op het discuswerpen… tot ze na het BK (half september) toch een paar keer de discus mocht weggooien op training… Dat ze aanleg heeft, mag duidelijk zijn want in zowel het kogelstoten als discuswerpen deed ze het met 11m09 en 32m87 goed. Het leverde haar respectievelijk een knappe 3de en 2de plaats op!

Bij de seniores dames zagen we in het kogelstoten zelfs een onverwachte dubbelslag. Meerkampster Lien Rubbrecht stootte zich naar een mooie 2de plaats met 10m32. Verrassing van de dag kwam er van discuswerpster Phebe Vanderstraeten die uitzonderlijk eens aan het kogelstoten deelnam. Met een goede 10m09 werd ze knap 3de. Spijtig genoeg viel ze net naast het podium bij het discuswerpen. Daar werd ze 4de met 33m60. Nog een eerder onverwachte prestatie kwam er van Annelien Beelaert die al een ganse week ziek is. Uiteindelijk besloot ze toch deel te nemen en ontspannen gooide ze haar 2de beste prestatie van het seizoen. Met 38m90 was haar 2de plaats dan ook oververdiend.

Na een schitterende eerste dag met een gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles kijken we alvast uit naar morgen. Dan is het de beurt aan onze jongens, ook zij zijn met 6 FEThrowers goed vertegenwoordigd in Ninove!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s