Wat een 2de dag!

Geplaatst op Geupdate op

Waar dag 1 van de Provinciale kampioenschappen al een groot succes was, werd dag 2 te Ninove zowaar een nog groter succes. Onze mannelijke werpers kwamen met maar liefst 8 medailles huiswaarts. Naast een kruiwagen aan medailles deden ze er ook nog enkele persoonlijke records en een fantastisch clubrecord bij. Lees er hieronder alles over…

We beginnen ons verslag opnieuw bij de jongste werpers. Daar zagen we Lukas Lanckman mooie prestaties leveren met de kogel en discus. Hij vestigde 2 nieuwe persoonlijke records van respectievelijk 8m81 en 26m35. Hiermee werd hij 8ste in het kogelstoten en 5de in het discuswerpen.

Bij de scholieren verliep het allemaal niet zoals verhoopt voor Cédric Broeckaert. Maagproblemen eerder op de week hadden hem wellicht iets te veel krachten gekost om zijn topvorm te halen. Krachten die hij zeker nodig had tegen de sterke lichting scholieren die er momenteel is. Toch mogen zijn prestaties, 17m14 met de kogel en 50m55 met de discus, er zeker zijn. Normaal gezien heb je met zulke afstanden altijd goud maar niet dit jaar, want Cédric moest tevreden zijn met zilver en brons.

Bij de juniors kwamen er 2 sterke mannen in actie. Andreas De Lathauwer liet andermaal zijn klasse zien. Zo stootte hij met zijn kogel 16m41 en veroverde vlotjes goud. Maar dan moest zijn ultieme krachttoer nog komen. Met de discus wierp hij, na reeds 2x 50m te hebben gegooid, in zijn laatste poging 52m01. Hiermee haalde hij opnieuw goud binnen en vestigde hij, naast een nieuw persoonlijk record ook nog een nieuw clubrecord. Een clubrecord dat hij met 2cm verbreekt van zijn trainer ;-)… Deze prestatie is ook nog goed voor een 6de plaats aller tijden en dat als eerstejaars! Sterk!
Ondertussen deed Arnaud De Cremer (ASVO) het ook prima. Hij kwam tot een mooie 14m72 met de kogel en kon beslagleggen op een 3de plaats. In het discuswerpen viel hij met een 5de plaats net naast het podium, maar kon met 42m17 best tevreden zijn. Hij bleef immers maar net onder zijn PR.

Tot slot kwamen de seniors in actie. Hier zagen we Leander Casteels 2x een nieuw PR vestigen. In het kogelstoten bedraagt zijn nieuwe bestwaarde nu 13m08, goed voor brons. Maar zijn knapste prestatie kwam er in het discuswerpen waar hij zich als eerstejaars belofte met 46m58 reeds in de top 30 allertijden gooide. Het leverde hem een knappe zilveren medaille op.
In het kogelstoten kreeg hij het gezelschap van onze trainer Filip Eeckhout die met 14m76 en een 2de plaats, best tevreden was.

Met 3 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles kunnen we terugblikken op een fantastisch weekend! Wat een ongelooflijk mooie afsluiter van een moeilijk en vooral uitdagend seizoen.

DANKJEWEL FETjes, jullie zijn “amazing”! Filip

Volledige uitslag.

2 gedachten over “Wat een 2de dag!

    Geert vnh zei:
    10 oktober 2021 om 21:16

    Prachtig
    Proficiat aan de atleten en zeker aan de trainer

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s