’t is gebeurd!

Geplaatst op Geupdate op

Zaterdag 2 januari 2022 zal voor VS en de FEThrowers de geschiedenis ingaan als de dag dat Andreas De Lathauwer het Belgisch record bij de juniors (6kg) verpulverde. Tijdens de STAX nieuwjaarsmeeting te Gent bracht hij het van 18m03 naar 18m45. Hij begon zijn wedstrijd onmiddellijk met een straffe 17m47 om dan in de 2de poging uit te pakken met een ongelooflijke 18m44. Na enkele verplichte handelingen door de hoofdscheidsrechter zoals het heropmeten van de worp met een stalen meter en het opnieuw wegen van zijn kogel, deed hij er in zijn 3de poging nog één centimetertje bij. Het oude record stond sinds 27 februari 2016 op naam van Matthias Quintelier, een topper die het ondertussen bij de seniors ook aan het waarmaken is. Matthias was één van de eerste om Andreas te feliciteren… en ze poseerden samen voor onderstaande memorabele foto!

Ondertussen kwam eerstejaars junior Cédric Broeckaert ook in actie. Hij worstelt nog altijd met een vervelende blessure waardoor hij niet voluit kan gaan. Zelf was hij niet tevreden maar zijn 15m18 mag er best zijn. Nu even wat gas terugnemen en later dit indoorseizoen komen er wellicht nog kansen om te tonen waartoe hij echt instaat is!

De sfeer in onze groep zit heel goed. Wellicht één van de belangrijkste redenen voor goede prestaties. Iedereen supportert voor iedereen. Zo zaten heel wat atleten van thuis uit, via de verschillende mediakanalen, de wedstrijd live te volgen. Discuswerper Leander Casteels, probeert zelf zoveel mogelijk wedstrijdjes mee te pikken zodat hij er in levende lijve kan bij zijn als Cédric of Andreas opnieuw een straffe stoot uithaalt. Ook vandaag korte hij zijn eigen opwarming in om zijn maten de nodige vocale steun te kunnen geven. Als kers op de taart voor hem, stootte hij ook nog een nieuw PR met 13m66.

In dezelfde wedstrijd kwam ook trainer Filip in actie. Hij kwam tot 14m86 en was hier best tevreden mee…

Wat een namiddag, wat een start van 2022, wat een FET-team, …

Onderstaande print screen geeft ons een heel goed beeld van hoe straf Andreas prestatie wel niet is. Enige nuance is natuurlijk op zijn plaats want dergelijke lijsten zijn niet altijd up to date…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s