Interprovinciale kampenmeeting – dag 1

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdag 8 januari stond dag 1 van de interprovinciale kampenmeeting op het programma te Gent. Deze wedstrijd, georganiseerd door enkele Provinciale comités, werd in het leven geroepen als alternatief voor de afgelaste Provinciale kampioenschappen en om kampers toch nog wat extra wedstrijdmogelijkheden aan te bieden. Onze werpers namen dit in dank aan en kwamen op dag 1 met 5 in actie. Allen zorgden ze voor knappe resultaten want 4 van hen kwamen met een PR huiswaarts. Een overzicht kan u hieronder terugvinden.

Ons overzicht beginnen we bij de scholieren meisjes waar we 3 FETjes in de kogelring zagen verschijnen. Eerstejaars Inge Eeckhout opende haar wedstrijd knap met een nieuw indoor PR van 9m63. Daarna sputterde haar draaitechniek wat. Toch een mooie opener die ruimte laat voor nog heel wat centimeters extra. Wie wel elke worp meer en meer vertrouwen kreeg was Silke De Lathauwer. Als eerstejaars stootte ze worp na worp verder om uiteindelijk in de 4de (en jammerlijk ook laatste) poging tot 10m78 te komen. Ook voor haar een knap nieuw PR. Silke mag stillaan beginnen dromen van een 11m+ worp. En het houdt niet op wat PRs betreft, want ook speerwerpster en tweedejaars Emma De Landsheere verbeterde zich tot 11m93. Eens ze de kogeltechniek nog wat beter onder de knie krijgt, kunnen er nog heel wat (centi)meters bij. Wat een snelle arm heeft Emma toch… nu die benen nog gebruiken 😉 .

Bij de seniores dames zagen we 2 van onze meerkampsters aantreden. Eerstejaars belofte Nina Denolf kende een moeizame en wisselvallige wedstrijd. Het was duidelijk dat ze nog wat vertrouwen in haar glijtechniek miste. Toch slaagde ze er in om binnen de eerste 3 pogingen, niet onbelangrijk voor een meerkampster, een degelijke worp te produceren. Met 10m72 liet ze zelfs een (indoor) PR opmeten. Nina mag hoe dan ook met vertrouwen naar de toekomst kijken want er zit nog heel wat progressie in. Eenzelfde verhaal bij Lien Rubbrecht, alleen kon zij haar verste worp niet geldig afwerken en moest daardoor tevreden zijn met, een voor haar, een eerder matige 10m07. Ook bij Lien is het een kwestie van tijd alvorens die 11m wordt overschreden…

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s