Bronzen Emma

Geplaatst op Geupdate op

Op zondag 23 januari stond er, met het Kampioenschap van Vlaanderen, nog eens een indoorkampioenschap op de agenda voor onze cadetten en scholieren. De vrouwelijke FEThrowers waren alvast goed vertegenwoordigd met Loes De Meyer bij de cadetten en Inge Eeckhout, Silke De Lathauwer en Emma De Landsheere bij de scholieren. Loes werd deze week nog opgevist en mocht om 10u als eerste de spits afbijten.

Met een 10de plaats op de inschrijvingslijst gingen we er van uit dat het wellicht bij 3 pogingen zou blijven. Tot Loes in haar 3de poging uitpakte met een knap indoor PR van 9m48. Voldoende voor een top 8-plaats en de daarbij horende 3 extra pogingen. Ze kon zich, in haar eerste wedstrijd deze winter, niet meer verbeteren. Achteraf bleek dat ze huiswaarts mocht met een onverhoopte 6de plaats, niet slecht voor een allereerste kampioenschap waar heel wat zenuwen bij kwamen kijken 😉 ! Proficiat Loes en nu op naar de volgende wedstrijden…

Bij de scholieren meisjes was VS, met 3 op 10 deelneemsters, goed vertegenwoordigd. In deze wedstrijd kreeg Inge de eer om de wedstrijd te openen. Met drie degelijke worpen van boven de 9m en met een beste van 9m51 werd ze 9de. Haar techniek begint regelmatiger te worden waardoor er steeds specifieker aan haar techniek kan gewerkt worden. We zijn er dan ook zeker van dat die 10m niet zo heel lang meer achterwege zal blijven.
Iemand die normaal vlotjes die 10m stoot, is Silke. Vandaag kende Silke een moeizame wedstrijd met slechts één 10m-worp van 10m40, goed voor een 8ste plaats. Dat ze net voor haar kogelwedstrijd nog de reeksen van de 60m afwerkte (PR in 8″36) zat hier wellicht voor iets tussen…
De verrassing van de dag kwam van Emma, al hadden we natuurlijk op training wel al “één en ander” gezien… Als speerwerpster is haar kogeltechniek niet zo stabiel en het is vaak alles of niets. Vandaag was het gelukkig raak. Met 12m21 vestigde ze niet alleen een knap nieuw PR maar kon ze ook beslagleggen op een schitterende 3de plaats. Een bronzen medaille die ze niet zag aankomen en dus des te meer deugd deed. Knap gedaan meiden!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s