VS indoor

Geplaatst op Geupdate op

Op 15 januari slaagde Vlierzele Sportief in een huzarenstukje om in moeilijke omstandigheden en onder strenge coronaregelgeving hun jaarlijkse indoormeeting te organiseren. Meer dan 800 prestaties werden geregistreerd, m.a.w. heel wat blije atleten die hun geliefde sport hebben kunnen beoefenen. Voor ons begon de namiddag eerder aarzelend met degelijke resultaten zonder echte uitschieters. In de late namiddag/avond zagen we enorm leuke en hoogstaande kogelwedstrijden bij zowel JSM mannen als vrouwen.

Lukas Lanckman mocht de spits afbijten bij de cadetten. Met 8m83 benaderde hij zijn PR tot op 10cm. Door de vrij omvangrijke groep werpers moest hij tevreden zijn met 3 pogingen.

Ook bij onze scholieren meisjes moesten 2 van de 3 FEThrowers vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Inge Eeckhout realiseerde 9m26 en moet dus nog wat langer wachten op die 10m stoot. Ook bij Silke De Lathauwer vlotte het niet echt. Zij combineerde het kogelstoten met de 60m en wat later ook nog de 200m. Het samenvallen van kogel en 60m zorgde voor een degelijk 60m (8″41) en een matige 9m86 met de kogel. De 200m was met 28″26 dan weer best OK. In de top 8 zagen we 5 Nederlandse meisjes knap presteren maar ook onze Emma De Landsheere. Zij stootte haar kogel na een regelmatige wedstrijd 11m55 ver. Die 12m zal voor volgende week op het KvV zijn 😉 .

Junior en huidig Belgisch recordhouder, Andreas De Lathauwer, wisselde zijn studieboeken even voor een 6kg kogel. Hij opende onmiddellijk sterk met enkele verre worpen waaronder zijn winnende 17m95. Een dikke 18m-worp kon hij net niet geldig afwerken. Niet getreurd want hij bevestigde toch maar mooi zijn vorm, midden in de examens.

Nog iemand met examens was belofte Leander Casteels. Op training gaat het al meermaals vlot over de 14m maar op wedstrijd wil het vooralsnog niet lukken. Hij moest vandaag tevreden zijn met 13m45. Volgende man in vorm, is master (M40) Sam De Meyer. Hij verbeterde zich zo goed als elke worp, wat resulteerde in een knap nieuw PR van 11m14. In dezelfde wedstrijd zagen we trainer Filip Eeckhout nog eens uitpakken met een knappe reeks van o.a. 14m95, 14m99 en jawel ook ééntje over de 15m. Met 15m01 verlengt hij, als A-atleet, zijn statuut binnen het VS-TopTEAM.

Tot slot zagen we bij de seniors dames Hanne Maudens een terugkeer maken naar het kogelstoten, natuurlijk in functie van de meerkamp. Het moet bijna twee jaar geleden zijn dat ze nog eens een kogelwedstrijd beslechtte. Ondanks het missen van wat routine stootte ze toch knap 13m55. Een best goed resultaat met nog heel wat groeimarge. In dezelfde wedstrijd zagen we Nina Denolf sterk, ontspannen en met vertrouwen opwarmen. Dit vertaalde zich nog niet onmiddellijk naar de wedstrijd maar met 4/6 worpen boven de 10m en een beste van 10m64 was er al meer regelmaat in haar prestatie. Het mag duidelijk zijn dat het vertrouwen terug aan’t komen is en dat deze meid nog niet klaar is met de kogel 😉 .

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s