7de winterthrowing

Geplaatst op Geupdate op

Het heerlijke weertje de voorbije dagen deed menige atleet reeds verlangen naar outdoor atletiek. Enkele van onze werpers trokken dan ook enthousiast richting Sint-Niklaas om er hun eerste discuswedstrijd van het jaar af te werken. Records werden er nog niet meteen verwacht wegens de zeer beperkte discusvoorbereiding maar als ijkingswedstrijd was dit best waardevol. Zo zagen we degelijke en hoopvolle resultaten waarop kan verder gebouwd worden richting zomer. Het overzicht beginnen we bij de cadetten jongens.

Lukas Lanckman heeft het coördinatief niet makkelijk maar zijn gedreven inzet maakt veel goed. Zo kwam hij tot een degelijke 20m70 met de discus en 8m81 met de kogel. Ongetwijfeld zullen deze afstanden nog aardig bijgesteld worden in de loop van het seizoen.

Bij de scholieren meisjes hadden we 2 ijzers in het vuur. Beide dames presteerden op niveau en kunnen met een gerust gemoed verder toewerken naar de start van het outdoorseizoen. Zo gooide Silke De Lathauwer een paar keer voorbij de 30m met haar discus, met 30m65 als beste. Ook haar kogel ging best ver met 10m45. Bij Inge Eeckhout werd het 21m72 met de discus en 9m45 met de kogel, 2x niet zover van haar outdoor PR’s.

Tot slot wou Leander Casteels zijn huidige discusvorm eens testen. Deze winter lag de focus vooral op het verbeteren van zijn kogeltechniek. Iets wat prima lukte, ondertussen verbeterde hij zijn PR al met anderhalve meter… Als regerend Belgisch belofte kampioen in het discuswerpen waren de verwachtingen toch best al hooggespannen. Vooraf wou hij immers rond de 45m uitkomen… Met zijn verste (geldige) worp van 45m45 was hij dan ook heel tevreden. Een metertje onder zijn PR en een heel verre worp die nipt niet geldig kon worden afgewerkt, zorgden ervoor dat hij heel veel vertrouwen kon tanken.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s