BK studenten

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens het BK studenten op vrijdag 04 maart zagen we opnieuw een mooie opkomst van onze FEThrowers. Zo kwamen er liefst 5 studentes in actie met de kogel (4kg). Bij de mannen stonden er 3 studenten ingeschreven tot Arnaud De Cremer (ASVO) voor de 2de maal deze winter forfait moest geven. Eerst strooide een quarantaine roet in het eten en deze keer werd hij vervroegd opgeroepen voor een 3 daagse stage bij het leger. Arnaud geniet als student geneeskunde immers van een opleiding via de Koninklijke Militaire School (KMS). Hopelijk kan hij volgende week toch nog deelnemen aan het BK beloften want hij staat te popelen om zijn stijgende vorm te etaleren. Hoe onze andere studenten het er vanaf gebracht hebben leest u hieronder.

Om 18u15 mochten de mannen in het kogelstoten de spits afbijten. Van de 24 ingeschreven atleten kwamen er uiteindelijk nog 19 opdagen waardoor het een heel lange wedstrijd werd. Met 2de jaars junior Andreas De Lathauwer (bachelor Elektromechanica) en 2de jaars belofte Leander Casteels (bachelor Toegepaste Informatica) hadden we 2 podiumkandidaten in onze rangen. En of ze de verwachtingen hebben waargemaakt… Andreas blonk uit in regelmaat en stootte al zijn 6 worpen boven de 16m, met als beste 16m54. Zijn 2 verste stoten kon hij jammerlijk niet geldig afwerken. Met deze knappe prestatie bevestigde hij zijn huidige vorm en veroverde hij de Belgische studenten titel. Leander was een stuk onregelmatiger qua prestaties maar slaagde er toch maar knap in om zijn PR met bijna een halve meter te verbeteren. Zijn nieuwe recordafstand bedraagt nu 14m53 en was goed voor de 2de plaats en beter dan de B-limiet van het VS-TopTEAM.

Bij de vrouwen stonden opnieuw heel wat werpsters ingeschreven, hier kwamen 24 van de 25 ingeschrevenen opdagen. Ondanks het late aanvangsuur (20u30) presteerden onze dames op niveau. Zo zagen we 2de jaars juniore Sarah Eeckhout (master Psychologie) met 6m32 (24ste) niet het verhoopte resultaat behalen. Seniore Lien Rubbrecht (master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen) blijft het tijdens wedstrijden moeilijk hebben en kon ook nu de verwachtingen niet inlossen. Met 9m55 en een 17de plaats was ze tevreden. Phebe Vanderstraeten, net afgestudeerd als master Handelswetenschappen – Commercieel Beleid leverde een degelijke prestatie af met 10m27 (11de). Ondertussen zijn we bij de top 8 aanbeland met 1ste jaars belofte Nina Denolf (master Pedagogische Wetenschappen) en 3de jaars belofte Annelien Beelaert (master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen). Beide dames vestigden respectievelijk met 10m79 (8ste) en 11m13 (7de) een knap nieuw PR en dit na een zeer regelmatige wedstrijd. Vooral bij meerkampster Nina is dat belangrijk. Haar algemeen niveau is duidelijk gestegen, nu is het nog juist die verre worp die er eens moet uitkomen. Annelien op haar beurt blijft dan weer verbazen want zonder enige kogeltraining sloopte ze voor het eerst de 11m-muur.

Dikke proficiat! Volgende week nog 1x knallen tijdens het BK jun/bel te Louvain-la-Neuve en dan op naar het outdoorseizoen…

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s