WK-limiet nr. 2!

Geplaatst op Geupdate op

Het beloofde vandaag een heel interessante dag te worden voor onze mannelijke werpers. In Sint-Niklaas stond de Athletics Classic Meeting op het programma waar de betere Belgische atleten graag op afkomen. Waarom? Ze vinden er de nodige concurrentie en je kan er een centje verdienen, ideaal dus 🙂 . Eerstejaars junior Cédric Broeckaert, 2de jaars Andreas De Lathauwer en belofte Leander Casteels hadden elk hun reden om met veel verwachtingen, maar ook wat vragen, af te zakken naar het Waasland.

Zo was het voor Cédric de eerste keer sinds het PK, waar hij een ernstige blessure aan de wijsvinger opliep, dat hij deelnam aan een kogelwedstrijd. De pijn is nog niet volledig weg maar mits goed ingetaped, kan hij stoten. Ook van z’n rugprobleem, die hem deze winter enkele weken aan de kant hield, lijkt hij ondertussen goed hersteld. We zagen deze wedstrijd dan ook als een testwedstrijd waar op verder kan gebouwd worden. In het kogelstoten bewees hij alvast dat hij “back on track” is, want na een zeer regelmatige wedstrijd en enkele persoonlijke recordverbeteringen eindigde hij met 16m04. Ook in het discuswerpen was ongelooflijk regelmatig met al zijn worpen boven de 45m en als beste 46m49. Hiermee bleef hij slechts 22cm onder zijn PR… Er komen dus ongetwijfeld nog “big throws” aan.

Bij Andreas was het de examenperiode die deze wedstrijd best boeiend om op te volgen maakte. De trainingen werden teruggeschroefd en de focus lag volledig op zijn examens. Ook deze winter werkten we op deze manier en toen zagen we straffe prestaties tijdens en kort na de examens. Zijn laatste techniektraining deed alvast opnieuw het beste verhopen… Hij begon zijn kogelwedstrijd wat aarzelend maar kwam geleidelijk aan onder stoom. Met een ultieme uithaal in zijn laatste poging knalde hij zijn outdoor PR & CR aan flarden en deed hij ook 1cm beter dan deze winter. Met 18m67 verpulverde hij het oude Belgische record met een halve meter en doet nu ook ruim beter dan de WKu20-kogellimiet van 18m32. In Cali mag hij dus al minstens 2x in actie komen. In het discuswerpen had hij opnieuw enkele worpen nodig om het goede gevoel te vinden. Ongetwijfeld zaten daar de examens, en de daardoor afgebouwde trainingsarbeid, voor iets tussen. Uiteindelijk liet hij in zijn laatste worpen nog enkele knappe afstanden opmeten, met als beste 54m57.

Leander had dan weer dubbele twijfels, hoe zou hij de examens verteerd hebben en zou een stijve onderrug opnieuw voor last zorgen? Gelukkig zijn de examens achter de rug, gedaan met stilzitten en tijd om die rugspieren eens goed te laten verzorgen/ontspannen. Het viel wat te verwachten dat het kogelstoten wat zou tegenvallen, met 12m87 bleef hij dan ook een stuk onder zijn mogelijkheden. Bij Leander werd het uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten want ook het discuswerpen verliep niet zoals gehoopt. Hij moest tevreden zijn met een, voor hem, matige 42m94.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s