BK AC te Gentbrugge

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag, vrijdag 24 juni, staat dag 1 van de Belgische kampioenschappen op het programma in Gentbrugge (RCG). Het was jaren geleden dat er nog eens gedurende 3 dagen wedstrijden werden georganiseerd. De meeste (loop)finales staan zondag, 25 juni, op het programma maar onze werpers mogen al eerder aan de bak. Zo komen deze avond onze mannen in actie in het kogelstoten en discuswerpen en mogen onze vrouwen zaterdag hun kunnen etaleren. Met 5 FEThrowers zijn we alvast mooi vertegenwoordigd. Hieronder kan u alvast enkele interessante links terugvinden en naar goede gewoonte natuurlijk ook een verslag over de geleverde prestaties van onze atleten.

Algemene info (bereikbaarheid, tickets,…): https://www.bkatletiek.gent
Algemeen uurrooster : http://www.atletiek.be/admin/storage/main/tijdschema
Gedetailleerd uurrooster : http://www.atletiek.be/admin/storage/main/sporttechnisch-tijdschema.pdf
Live results : https://www.atletiek.nu/
Livestream : vrijdag – zaterdag – zondag

Verslag dag 1 – vrijdag 24 juni :
Onze 3 mannen, junior Andreas De Lathauwer, belofte Leander Casteels en master Filip Eeckhout, trokken samen naar Gentbrugge waar ze eerst aan het discuswerpen deelnamen. Met 49m55 kon Andreas beslag leggen op een 4de plaats. Ook bij Leander & Filip kwam er niet de verhoopte afstand uit. Zo moesten ze respectievelijk tevreden zijn met 44m03 (9de) en 39m91 (10de).

Na het discuswerpen nam Leander de verstandige beslissing om zijn rug te sparen en niet deel te nemen aan het kogelstoten. De last nam jammer genoeg terug worp na worp toe. Het zal dus nog wat extra tijd vergen alvorens zijn rug terug volledig in orde is. Filip & Andreas begonnen met veel zin aan het kogelstoten. Stoot na stoot beterde het wat voor Filip en hij kon uiteindelijk nog een degelijke worp van 14m43 (7de) laten opmeten. Andreas vond niet echt het juiste gevoel en ook z’n afworp liet hem wat in de steek. Hij moest tevreden zijn met opnieuw een 4de plaats en 15m75, degelijk maar niet wow voor hem. We zijn de laatste tijd enorm verwend geweest en vandaag verliep het dus niet zoals gehoopt. Dat frustreert natuurlijk trainer en atleten maar uiteindelijk leer je hieruit. En… eens een mindere dag hebben is geen schande hé mannen! Op naar de volgende doelen.
Tot slot mocht Andreas ook nog naar de dopingcontrole… ruim een uur later, rond 23u, konden we eindelijk huiswaarts. Het was hem eindelijk gelukt een plasje te produceren 😉 . Oei? Voelden we daar een hongerke opkomen? No problem, want toeval wil dat we net een McDonald’s passeerden… smakelijk!

.

Verslag dag 2 – zaterdag 25 juni :
Lien Rubbrecht kwam als eerste in actie op dag 2 van dit kampioenschap. Lien presteerde op haar allereerste BK AC op niveau. Met 10m75 werd ze 12de. Heel veel meer zat er vandaag niet in, mede door een vermoeiende examenperiode. Ook Annelien Beelaert kwam net uit examens. Ook zij toonde, net als Lien, de voorbije weken een goede vorm op training en ging voluit voor een finaleplaats in een zeer hoogstaande discuswedstrijd. Toen het begon te regenen vreesden we wel wat voor de haalbaarheid ervan. Annelien en een natte discusring is geen goede combinatie. Toch slaagde ze er vandaag in haar angsten te overwinnen en een mooie wedstrijd af te werken. Met 38m74 werd ze knap 8ste.
Dit belooft alvast voor volgende week dinsdag op onze eigen VS FEThrowers Cup waar er een PR in de lucht hangt 😉 . Het belooft alvast een topwerpavond te worden want heel wat Vlaamse topwerp(st)ers hebben zich reeds ingeschreven.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s