Voorbeschouwing

Geplaatst op Geupdate op

Op dinsdag 28 juni vindt de 3de VS FEThrowing cup plaats. Deze werpwedstrijd kende zijn oorsprong in 2020, in volle coronacrisis, als oefenmeeting voor onze eigen FEThrowers. Een jaar later was iedereen welkom op de eerste officiële editie en werden er 83 kogel/discus prestaties opgemeten. De editie van morgen kondigt zich zowel kwantitatief als kwalitatief hoogstaand aan. Met 126 kogel/discus inschrijvingen en de komst van heel wat Vlaamse toppers zijn we dan ook zeer vereerd!

Wanneer we de inschrijvingslijsten eens bekijken, zien we in elke categorie een hoogstaand niveau en mooie opkomst. Met veel plezier geven we hieronder een overzicht van enkele blikvangers.

Zo staat om 18u30 het kogelstoten voor de juniors en seniors mannen gepland. Met Belgisch recordhouder Andreas De Lathauwer (VS), Pieter Stuyven (HAMM) & Cédric Broeckaert (VS) tekent de Belgische junioren top 3 present. Om 20u zien we hen ook nog eens in actie met de discus. Sowieso wedstrijden om in het oog te houden, zeker omdat ze aansluiten bij de seniors. In het kogelstoten krijgen ze o.a. het gezelschap van vice Belgisch kampioen Kwinten Cools (DCLA). In het discuswerpen mogen we niemand minder dan Belgisch kampioen Philip Milanov (ACME) verwachten, bezig aan de laatste voorbereidingen richting het WK te Oregon. De nummers 2 en 3 van het BK, Lars Coene (KAAG) & Kwinten Cools (DCLA), zullen hun schitterende discusprestatie van vorige vrijdag ongetwijfeld willen bevestigen. Natuurlijk kijken we ook uit naar de prestaties van Leander Casteels (VS), als zijn rug niet teveel opspeelt, zal hij ongetwijfeld zijn mindere BK willen rechtzetten.

Ook bij de JSM vrouwen zien we de absolute Vlaams, en dus eigenlijk ook Belgische, werptop afzakken naar Oordegem. Zo is er Belgisch kampioene Babette Vandeput (LYRA) die na haar schitterende 56m met de discus, in de regen, op meer hoopt en wie weet zelfs nog kans maakt op deelname aan het EK te Munchen in augustus. In het kogelstoten krijgt ze het gezelschap van Belgisch kampioene Jolien Boumkwo (VAC) die steeds beter en beter de draaitechniek onder de knie krijgt en op zoek gaat naar +16m50. Ook de nummer 3 van het BK, Sietske Lenchant (ROBA), verkeert in een uitstekende vorm. Indien ze er in slaagt haar PR nogmaals te verbreken, dan komt de 15m wel heel dichtbij… In deze wedstrijden is het uiteraard ook uitkijken naar enkele van onze eigen toppers. Zo gaan Annelien Beelaert (VS), Phebe Vanderstraeten (VS), Lara Nuttelmann (VS) en Sarah Eeckhout (VS) op eigen terrein op zoek naar persoonlijke records.

Bij de jongens steken er 3 toppers wat bovenuit. Zo zijn er bij de cadetten Seppo Pauwels (ACW) en Lex Meiresonne (HAMM) die respectievelijk op zoek gaan naar een +14m stoot en een +50m worp. Bij de scholieren zien we Kamiel Van Raemdonck (SPBO) die dan weer de 16m50 met kogel en de 50m bij discus in het vizier heeft.
Wat onze eigen atleten betreft is het hier uitkijken naar scholier Robbe Van Hoorde (VS) die nog maar een paar maand aan het werpen is en al heel mooie afstanden laat opmeten. Ook cadetten Lukas Lanckman (VS) en Fons De Moor (VS) willen hun kunnen eens tonen voor het thuispubliek.

Bij de cadetten en scholieren vrouwen verwelkomen we enkele beloftevolle talenten zoals scholiere Oceane Dauge (MOHA) en cadette en Belgisch recordhoudster hamerslingeren Manon Beernaert (HAC). Beide dames worden in het discuswerpen op de voet gevolgd door Silke De Lathauwer (VS) die haar goede trainingsworpen nu eens tijdens een wedstrijd zou willen produceren. Extra aandacht is er natuurlijk ook voor Loes De Meyer (VS), Inge Eeckhout (VS) en Yenthe Vereecken (VS) die hun progressie de voorbije trainingen nu ook eens officieel willen etaleren. Het kogelstoten bij de scholieren meisjes lijkt wel op een heus clubkampioenschap met 5/7 VS-ers aan de start. Topper Emma De Landsheere (VS) krijgt er het gezelschap van Silke (VS), Inge (VS), Anke Sirjacobs (VS) en Antje De Schrijver (VS).

Het belooft dus een mooie en hoogstaande werpavond te worden. Kom gerust eens langs en bewonder al dat jong en iets minder jong 😉 werptalent. We voorzien publiekzones vlakbij de werpstanden om een optimale sfeer te creëren voor onze atleten. Het is dan ook een werpmeeting voor en door werpers. Opmerkingen of suggesties om van deze wedstrijd een nog betere te maken mogen altijd doorgegeven worden. We zijn nu al plannen aan het smeden om naar volgend jaar toe een 2de discuskooi operationeel te kunnen maken zodat deze “bottleneck” in het uurrooster ook beter kan aangepakt worden en we eventuele vertragingen kunnen vermijden.

Langs deze weg willen we iedereen al op voorhand hartelijk danken. Medewerkers, atleten, trainers, toeschouwers,… zonder jullie is deze wedstrijd niet mogelijk. Vlierzele Sportief en de FEThrowers zijn jullie dan ook enorm dankbaar voor de talrijke opkomst en steun die we mogen ervaren!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s