Lukas blijft verbazen

Geplaatst op Geupdate op

Onze jongere atleten zijn opnieuw goed en wel gestart op school, de oudere genieten nog even van een welverdiende vakantie of zetten nog eens alles op alles voor eventuele herexamens. Ondertussen wordt er ook goed getraind richting de Belgische jeugdkampioenschappen die volgende weken (10-11/09 cad/sch & 18/09 jun/bel) op het programma staan. Wedstrijden waren er op 2 fronten dit weekend voor onze FEThrowers. Zo kwamen op zaterdag, junior Andreas De Lathauwer en seniore Lien Rubbrecht in actie te Deinze op de Athletics Classic Meeting. Zondag trokken scholiere Inge Eeckhout en cadet Lukas Lanckman richting Eeklo waar ze aan een werpersmeeting deelnamen. Het was laatstgenoemde die ons opnieuw enorm wist te verbazen met zijn kogelprestatie! U leest er hieronder alles over.

Vandaag trokken twee atleten naar Eeklo voor de 3de Meetjeslandse Werpersmeeting dit jaar. Lukas was als eerst aan zet met het kogelstoten en hoé! De cadet kon zijn goede vorm verder bevestigen. Om zichzelf niet te veel druk op te leggen was het doel zijn meest recent PR te bevestigen. De twijfel zat er nog wat in: ‘was die 11m02 een toevalstreffer?’. Heel duidelijk: NEEN! Hij deed er vandaag maar liefst 98cm bij. Zijn nieuwe PR bedraagt nu exact 12m!

Vervolgens was Inge aan zet. Haar discusnummer eindigde met 21m98 en hiermee eindigde ze een eindje onder haar persoonlijk record. Echter de drukke zomer speelde haar ongetwijfeld parten en het oppikken van het trainingsritme, met de start van het nieuwe schooljaar, brengt hier vast en zeker terug beterschap in. Inge en Lukas vervolgden hun wedstrijd gelijktijdig met respectievelijk kogelstoten en discus. Inge eindigde dit nummer met 9m20, opnieuw kon ze hiermee niet geheel tevreden zijn. We geloven er in dat ze weldra terug haar persoonlijke vorm zal herwinnen.

Lukas zat bij het discuswerpen overduidelijk nog in de euforie van zijn persoonlijke overwinning bij het kogelstoten. Dit maakte dat de concentratie wat zoek was. Op het einde kon hij echter wel nog afronden met de degelijke worp van 29m44. Een uitschieter zat er bij het discus vandaag niet meer in.

Met dank aan de reportster ter plaatse, Sophie Jacobs.

PS: Wou toch nog even vertellen dat Lukas vandaag een paar keer werd bijgestaan door een trainster van STAX. Zo fijn dat er voorbij clubgrenzen een samenhorigheid is. Ook te merken tussen atleten trouwens. Kunnen ander sporten duidelijk nog iets van leren!

Mama van Lukas

Volledige uitslag Eeklo.

.

Een dag eerder, in Deinze, kwam Lien voor de 2de keer dit seizoen met een officiële uitslag van voorbij de 11m. Verschillende keren stootte ze verder dan 11m maar evenveel keer kon ze deze niet geldig afwerken. Vandaag dus wel. Met 11m13 zette ze een knappe afstand neer.

Andreas kwam 2x in actie. Zowel met de kogel (17m83) als met de discus (53m32) won hij zijn wedstrijd. Na een stevige week, best mooie resultaten om op verder te werken richting BK.

Volledige uitslag Deinze.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s