Topdagje!

Geplaatst op Geupdate op

Op zondag 2 oktober trokken 4 FEThrowers richting Geraardsbergen voor de jaarlijkse ACG Kampenmeeting. Onze junioren, Andreas De Lathauwer & Cédric Broeckaert, zijn in volle voorbereiding op de werp5kamp van volgende week in Tienen. Ondanks dat de focus wat minder op kogel/discus lag, lieten ze op training heel straffe worpen zien. Last minute schreven ze zich dan ook met verwachtingen in voor deze wedstrijd en met succes… Ook scholier Robbe Van Hoorde die pas begin mei bij onze groep aansloot blijft mooie stappen zetten en wou zich nog eens testen. Tot slot kwam ook nog Inge Eeckhout terug in actie na enkele trainingen te moeten missen door een voetblessure. Net als Robbe is Inge eerstejaars scholier.

Het wordt een gewoonte maar we beginnen ons verslag opnieuw met een knalprestaties van Andreas in het kogelstoten. Dat hij op wedstrijd nog eens zou uitpakken was niet geheel een verrassing. Dat hij dat een dag na een nachtje pannenkoeken bakken zou doen, is best straf 😉 . Hij verbeterde immers zijn eigen Belgische record met 4cm en bracht het op 18m71. Bij Cédric vlotte het opnieuw iets minder, hij kwam tot 15m86 en bleef daarmee een stukje onder zijn mogelijkheden. Wellicht toch wat vermoeid van een slopend weekend. In het discuswerpen presteerden beide op een mooi niveau met respectievelijk 54m50 en 48m30.

Robbe presteerde heel knap. Je ziet wel dat hij de regelmaat nog ontbreekt maar als hij zijn kogel/discus eens goed raakt dan schudt hij al heel mooie afstanden uit z’n arm. Zo haalde hij vandaag een knappe 36m02 met de discus en een dik nieuw PR van 12m74 met de kogel. Hiermee kwam hij slechts 1cm tekort voor een plaatsje in het VS-TalentenTEAM.

Inge liet met de discus een degelijke prestatie opmeten van 23m42 en kwam met de kogel tot 9m31. Nu opnieuw wat regelmaat krijgen in haar trainingen en dan komen de betere prestaties wel terug.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s