Tienen & Eeklo

Geplaatst op Geupdate op

Traditioneel is het najaar een moment waar nog heel wat werpers in actie komen. Zeker als het weer nog wat meezit. Ook vandaag, 8 oktober, was er nog heel wat bedrijvigheid op verschillende werpterreinen. Zo trokken 3 cadetten, Fons De Moor, Lukas Lanckman & Loes De Meyer naar Eeklo voor de 4de Meetjeslandse werpersmeeting van dit seizoen. Onze juniors, Cédric Broeckaert & Andreas De Lathauwer trokken dan weer naar Tienen voor een werp5kamp. De wedstrijd waar ze al heel lang naar uitkeken. Een deel van hun off-seizoen werd zelfs besteed aan wat trainen op het hamerslingeren, gewichtwerpen en speerwerpen. Kogelstoten en discuswerpen zou normaal geen probleem meer mogen zijn 😉 . Bij de seniors kwam Leander Casteels in actie.

We beginnen ons overzicht waar eerstejaars cadet Fons in zijn tweede wedstrijd van het seizoen met de kogel tot 8m46 kwam. Hiermee vestigde hij een knap nieuw PR. In dezelfde wedstrijd liet tweedejaars Lukas 12m19 opmeten, eveneens een knap nieuw PR. Met de discus deed hij het ook goed met 27m90.

Bij de cadetten meisjes kwam tweedejaars Loes voor het eerst terug in actie nadat ze eind augustus een operatie onderging en daardoor een tijdje uit was. Voor haar was deze wedstrijd eerder een test waar ze momenteel staat qua vorm. Gezien de omstandigheden deed ze het meer dan goed met 9m13 in het kogelstoten en 24m04 in het discuswerpen.

Volledige uitslag Eeklo.

.

In Tienen begonnen onze mannen met het hamerslingeren. Daar kwam Andreas tot 44m60 (606p) en Cédric tot 29m78 (347p). Cédric gooide zijn eerste uit veiligheid uit stand. Gelukkig want zijn 2 volgende pogingen vlogen aanzienlijk verder maar waren telkens ongeldig. Na de knappe prestaties in het hamerslingeren volgde het kogelstoten waar onze 2 toppers natuurlijk in uitblinken. Met respectievelijk 16m81 (901p) en 15m48 (819p) bleven ze vandaag wel een heel stuk onder hun mogelijkheden. Op naar het discuswerpen, nog zo’n favoriete nummer van onze mannen. Hier presteerden ze op niveau met 54m31 (961p) en 46m10 (790p). Als voorlaatste discipline staat er speerwerpen op het programma, een nummer dat ze zelden of nooit trainen. Andreas heeft hier duidelijk een technisch voordeel op Cédric en dat zag je ook aan de afstanden met 44m76 (511p) en 35m78 (381p). Als slotnummer mochten ze nog eens alles geven in het gewichtwerpen. Daar liet Cédric het 11kg zware tuig na 15m03 (737p) landen. Andreas liep enkele heel verre worpen zien in de opwarming maar kon geen geldige worp laten opmeten tijdens de wedstrijd. Weg mooi eindresultaat en ook weg clubrecord… Cédric mag zich vanaf nu de trotse eigenaar noemen van het clubrecord gewichtwerpen. Dit gaf de volgende eindtotalen: Andreas realiseerde slechts 2961 punten door de nul punten bij het gewichtwerpen. Cédric deed het heel knap in zijn allereerste werp5kamp, hij verbeterde ook het clubrecord van de werp5kamp met 3074 punten.

Senior Leander wou eens knallen met de discus en beperkte het hamerslingeren en het kogelstoten tot 1 poging. Met de hamer haalde hij 31m53 (375p) en met de kogel, uit stand, 11m78 (593p). Met 43m87 (744p) werd het discuswerpen ook niet echt wat hij er van verwachtte. Maar drie worpen he… niet evident als je anders gewoon bent. In het speerwerpen kwam hij tot 40m37 (447p). In de laatste proef, het gewichtwerpen, haalde hij 11m59 (541p). Zijn eindtotaal bedroeg 2700 punten, tevens goed voor een verbetering van het clubrecord!

Volledige uitslag Tienen.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s