PR’s in Eeklo

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens de 5de Meetjeslandse werpersmeeting in Eeklo zagen we vandaag opnieuw een mooie delegatie van onze jongste FEThrowers. Zo kwamen er 3 cadetten en 1 scholier in actie met duidelijk nog met veel “goesting” om op PR jacht te gaan. 2 van hen hadden zelfs nog hun zinnen gezet op de limiet voor het VS-TalentenTEAM. Zo kwamen eerstejaars scholier Robbe Van Hoorde (1cm) en tweedejaars cadet Lukas Lanckman (21cm) de voorbije wedstrijden slechts enkele centimeters tekort bij het kogelstoten. Eerstejaars cadet Fons De Moor ging dan weer voor 2 persoonlijke records. Bij Loes De Meyer was het voornaamste doel een leuke namiddag beleven nadat ze enkele weken out was. Of ze allen in hun opzet slaagden, leest u hieronder 😉 .

Fons & Lukas kwamen samen in actie, eerst in het kogelstoten en daarna in het discuswerpen. Daar haalden ze respectievelijk 8m66 & 11m92 en 30m36 & 29m83. Ondanks sterke en regelmatige wedstrijden van Lukas was het toch Fons die ons verbaasde. In het discuswerpen verbeterde hij zijn PR met liefst 12m en won zo zelfs de wedstrijd voor z’n oudere trainingsmakker. Ook met de kogel vestigde hij een nieuw PR. Beide atleten zijn het schoolvoorbeeld dat regelmatig trainen altijd loont!

Na onze cadetten jongens was het de beurt aan Robbe. Als beloning voor zijn trainingsinzet mocht hij voor de eerste keer dit seizoen van trainer Filip gooien met de “witte Denfi”, een uitgebalanceerde topdiscus. Deze vertrouwensboost in combinatie met een knappe technische progressie maakte hem in staat om zijn PR met 2m aan te scherpen. Zijn 38m64 was dus een knap nieuw PR maar ook goed voor de limiet van het VS-TalentenTEAM! En zeggen dat hij slechts in mei van dit jaar, zijn allereerste werptraining afwerkte. In het kogelstoten bleef hij wat op zijn honger zitten met 12m18.

Tussen al het mannelijke geweld door, kwam tweedejaars cadette Loes in actie. Zij leverde 2 degelijke prestaties af met 9m20 in het kogelstoten en 24m97 in het discuswerpen. Mooie resultaten waar we op kunnen verder bouwen in het nieuwe seizoen.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s