Het doek is gevallen!

Geplaatst op Geupdate op

Het doek over het zomerseizoen van 2022 is vandaag definitief gevallen met de “Werpersmeeting van de laatste kans” te Sint-Niklaas. Na de Belgische kampioenschappen van enkele weken terug, gingen de meeste atleten in relatieve rust. Bij een paar atleten was de honger echter nog niet gestild, zij wilden nog doordoen tot vandaag. Zeker wat betreft het hamerslingeren en het gewichtwerpen, waar onze jongens duidelijk de smaak te pakken hadden na hun werpvijfkamp van begin oktober. Sommigen hadden in deze disciplines nog iets recht te zetten. Het was dan ook leuk meegenomen dat deze wedstrijd tevens ook het PK hamer en gewicht was voor de juniors en seniors. Er werd dus een compromis gesloten met extra rust en slechts één korte techniektraining per week. Die korte trainingen beloofden alvast nog veel goeds. Benieuwd of de verwachtingen werden ingelost? U leest het hieronder…

Leander Casteels mocht vandaag als eerste aan de slag bij de seniors! Met de hamer realiseerde hij onmiddellijk een knap nieuw PR van 35m11, goed voor BRONS. Daarna nam hij ook nog deel aan het gewichtwerpen en het discuswerpen. In het gewichtwerpen deed hij zowaar nog beter met ZILVER en een knappe prestatie van 12m66, goed voor een nieuw PR en clubrecord. Met zijn discus kwam hij tot 43m75. Nog niet de afstand die hij zou moeten aankunnen maar nu eerst volledig fit/pijnvrij worden en dan opbouwen naar 2023…

Junior Andreas De Lathauwer gooide de voorbije weken nog enorme afstanden op training. Op wedstrijd kwam het er tot dusver nog niet echt uit, vooral in het gewichtwerpen bleef hij op zijn honger zitten. Zowel met de hamer als het gewicht kroonde hij zich vandaag tot Provinciaal kampioen, zijn 3de en 4de Provinciale titel dit seizoen. Hij kwam respectievelijk tot 42m01 en 17m81. Zijn prestatie in het gewichtwerpen was een dik nieuw PR en tevens nieuw clubrecord. Naast het hamerslingeren en het gewichtwerpen sloot hij vandaag zijn buitengewoon seizoen af met enkele heel straffe prestaties in het kogelstoten en het discuswerpen. Zijn kogelwedstrijd was wellicht zijn strafste van het seizoen met als beste prestatie 18m64 (amper 7cm van zijn eigen BR) maar ook worpen van 18m54, 18m52 en 18m16. Laat het indoorseizoen maar komen ;-). In het discuswerpen liet hij eveneens een heel knappe prestatie van 56m37 opmeten, zijn 3de beste van dit seizoen.

De man die dit seizoen door enkele blessures werd afgeremd is ongetwijfeld Cédric Broeckaert. Ondanks dat hij verschillende weken niet “deftig” kon trainen, bewees hij zijn klasse met knappe PR’s als eerstejaars junior. In het hamerslingeren verpulverde hij alvast zijn PR en bracht het tot 40m64, goed voor ZILVER. Ei zo na was zelfs goud nog mogelijk, waar het niet dat zijn laatste worp (42 à 43m) een 20-tal centimeter naast de sector landde. Ook met het gewicht zag het er lange tijd naar uit dat goud zijn deel zou zijn, tot Andreas nog verder gooide dan zijn 17m38 en dat in de laatste poging. Hij verbeterde hiermee wel zijn PR met 2m en kon met ZILVER huiswaarts keren. In het kogelstoten bleef hij andermaal wat op zijn honger zitten met 15m29. In het discuswerpen deed hij het veel beter en kon hij met een beste worp van 48m74 net niet zijn PR verbeteren. Tijd om vanaf volgende maand enkele technische zaken te resetten om daarna een sprong voorwaarts te maken!

Bij de scholieren kwam Robbe Van Hoorde in actie. Hij ging nog op jacht naar die 1cm in het kogelstoten die hij tekort kwam voor het VS TalentenTEAM. Vandaag moest hij echter tevreden zijn met 12m12. In het discuswerpen haalde hij vorige week al de limiet en wou dus graag die 2de limiet (12m75) ook nog realiseren. Dit lukte dus niet maar als antwoord op de mindere kogelprestatie wierp hij wel zijn discus verder dan ooit. Met een knap PR van 39m48 komt die 40m nu dichter dan ooit.

Nog zo’n aangename verrassing dit seizoen zijn de prestaties van Lukas Lanckman. Lukas verbeterde zich dit seizoen met ruim 3 meter in het kogelstoten en 6m in het discuswerpen. Heel straf en duidelijk nog niet verzadigd, want vandaag verbeterde hij zijn PR’s opnieuw. Zowel met de kogel als met de discus deed hij enkele centimeters beter en liet respectievelijk 12m27 en 32m83 opmeten. Heel knap, Lukas!

Het seizoen ’21-’22 zit erop! In de loop van volgende week presenteren we hier, naar jaarlijkse gewoonte, nog ons jaaroverzicht en maken we al nieuwe plannen richting het nieuwe seizoen. Zo trekken we van 29 tot en met 31oktober richting Spa voor de jaarlijkse herfststage. Ook deze avonturen zullen opnieuw via onze website te volgen zijn.

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s