Wat een KvV!

Geplaatst op Geupdate op

5 FEThrowers werden geselecteerd voor Vlaamse kampioenschappen te Gent. Ieder van hen had zijn persoonlijke doelen om na te jagen. Het beloofde dan ook een interessante eerste echte test van het seizoen te worden. De concurrentie was alvast niet min met 6 mannen die reeds over de 50m hadden geworpen in het discuswerpen. Om hier de finale te halen zou wel eens een worp van 48m+ nodig kunnen zijn. Zelfde verhaal bij de vrouwen met 5 atletes die 50m of meer kunnen. Ook in het kogelstoten, eigenlijk in alle werpnummers, zitten de afstanden en het algemene niveau in de lift. Het werpen in Vlaanderen zit momenteel op een ongezien niveau, wat de wedstrijden heel interessant om volgen maakt. Benieuwd hoe onze toppers het gedaan hebben?

Om 12u mochten onze discuswerpers de spits afbijten. Tweedejaars belofte Arnaud De Cremer (ASVO) was letterlijk nog niet echt wakker en kon met 42m04 slechts de 12de plaats bemachtigen. Beter verging het onze andere werpers. Zowel junior Cédric Broeckaert als laatstejaars belofte Leander Casteels werkten een zeer knappe wedstrijd af die ze beloond zagen met een dik nieuw PR. Zo haalde Cédric 47m28, goed voor een 7de plaats, de A-limiet van het VS-TopTEAM en een 14de plaats allertijden bij de juniors met 2kg. Leander blijft nog wat op z’n honger zitten want wil zo graag die 50m. Toch haalde hij met 49m30 opnieuw een PR binnen, goed voor plaats 5. Hiermee komt hij de top20 allertijden binnen bij de beloften, de A-limiet van het VS-TopTEAM had hij reeds in zijn bezit.
Andreas De Lathauwer lijkt zijn goede vorm, na goed ziekt te zijn geweest eind april, stilletjes aan terug te hebben gevonden. We zagen de progressie reeds op training en hij bevestigde dit vandaag. Met de discus kwam hij tot 51m85. Voldoende voor brons in een zeer hoogstaande competitie. Het leverde hem een top10 allertijden op bij de beloften en een nieuw clubrecord bij de seniors.

In het kogelstoten ging Andreas op zijn elan verder. Stoot na stoot groeide hij in de wedstrijd met een 17m77 in de 5de poging. Zijn laatste stoot vloog zelfs nog wat verder maar hier kon hij net niet z’n evenwicht voldoende behouden en viel uit de ring. Het leverde hem de titel, een nieuw outdoor PR en een 2de clubrecord op. Met deze prestatie staat hij nu op een 2de plaats allertijden, slechts 6cm verwijderd van het Belgische record bij de beloften. Ook Cédric was onder stoom vandaag. Hij knalde de kogel 15m32 ver, goed voor een 4de plaats, een dik nieuw PR, een 2de A-limiet en een 11de plaats allertijden bij de juniors met 7,260kg. Arnaud verging het met de kogel beter. Hij kwam daar tot 14m16 en een 7de plaats. Hier moest Leander met wat minder tevreden zijn. Hij realiseerde 13m55, goed voor een 10de plaats maar zag jammer genoeg een heel verre worp ongeldig afgewerkt worden.

Tot slot mogen we ook Silke De Lathauwer niet vergeten. Zij wist zich als scholiere te plaatsen voor dit kampioenschap. Beetje onder de indruk kwam ze vandaag slechts tot 32m96 waarmee ze 11de werd.

Het zonnetje deed deugd, wat hadden we haar gemist de laatste tijd. Het effect op de resultaten was er dan ook naar. Met 2 medailles, 2 clubrecords, 4 persoonlijke records en een hele resem knappe prestaties kunnen we alleen maar heel dankbaar zijn voor deze geslaagde dag.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s