Top KvV cad/sch!

Geplaatst op Geupdate op

20190120
Arnaud De Cremer

Vandaag, 20 januari,  vond het Vlaams kampioenschap voor Cadetten en Scholieren plaats in Gent. Zes FEThrowers kwamen aan de start waarvan 4 in het kogelstoten. In het kogelstoten was er een zilveren medaille, sneuvelden er 3 persoonlijke records en een clubrecord. Ook onze meerkampers deden het prima. We kunnen dus opnieuw heel tevreden en fier zijn op allen die vandaag in actie kwamen. Onderstaand verslagje werd me toegestuurd door Nina, waarvoor hartelijk dank!

De dag begon vroeg, om 10u was het al de beurt aan Cédric Broeckaert. Hij nam deel aan het kogelstoten bij de cadetten heren, maar kon jammer genoeg drie keer niet in de ring blijven. Spijtig, want het waren nochtans verre worpen! Een PR zat er dus zeker in!

Meerkampster Nina Denolf kwam een halfuurtje later ook aan de start van het verspringen. Zij slaagde er juist niet in haar PR te verbeteren, maar pakte met 5m42 een mooie 2de plaats!

Kogelstoters Andreas de Lathauwer & Arnaud De Cremer (ASVO) kwamen later op de dag in actie bij de scholieren. Arnaud verpulverde zijn record al vanaf de eerste poging met meer dan één meter! 15m47 werd uiteindelijk het eindresultaat, wat goed was voor de 2de plaats en een nieuw clubrecord. Echt knap!
In diezelfde wedstrijd kwam ook Andreas aan de beurt. Hij stootte ook naar een nieuwe PR van 12m30 en mag fier zijn op zijn 7de plaats!

Hervé de Crémer (ASVO) was zowel voor de 400m als voor het verspringen bij de cadetten ingeschreven, maar moest door een heupblessure in het verspringen opgeven voor de 400m. Ondanks zijn blessure slaagde Hervé er toch in een knappe 5m61 (7de) te laten opmeten in het ver!

Als laatste was het de beurt aan scholiere Febe Vandewalle (ASVO). Zij nam ook deel aan het kogelstoten en stootte haar kogel, ook al had ze het gevoel dat er meer in zat, toch naar een nieuw PR. Haar 11m32 was goed voor de 6de plaats! Proficiat, Febe!

Speciaal voor Arnaud: Je recordje scherpstellen ging vandaag toch al beter dan die van in de McDonald’s 😉!

Verslaggeefster ter plaatste, Nina Denolf.

Volledige uitslag.

Affiche2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s