BK AC 2021

Geplaatst op Geupdate op

Zondag 27 juni werd een sporthoogdag met heel wat sport op het programma. Naast het EK voetbal, het EK basketbal en de Ronde van Frankrijk stond ook dag 2 van het BK atletiek op het programma met heel wat finales en de kampnummers. Tijd dus voor wat echte topsport ;-)… Als het wat minder is moet het ook gezegd kunnen worden en vandaag was zo’n dag voor onze FEThrowers. Het was zo’n wedstrijd waar dat tikkeltje geluk wat ontbrak, net geen PR, net niet in de finale,…

’s morgens om 10u mocht Annelien Beelaert de spits afbijten met de discus. Het was haar eerste wedstrijd van het seizoen en je zag dat het nog niet zo vlot draaide tijdens de wedstrijd, iets wat op training wel lukt. De 36m62 en een 9de plaats zijn dan ook geen weergave van haar huidige vorm. Sowieso komt dat wel in orde.

Kort na de middag was er het kogelstoten voor de mannen. Trainer/master Filip Eeckhout en eerstejaars junior Andreas De Lathauwer vochten een centimeterstrijd uit met de 7,26kg zware kogel. Andreas trok met 14m77 aan het langste einde en werd 7de, net voor Filip die met een 8ste plaats en 14m73 tevreden moest zijn. Andreas benaderde zijn PR tot op 1cm maar ook hij kan nog een stuk verder… al mogen we niet vergeten dat hij nog zeer jong is en vorig jaar nog aan de bak moest met 5kg! Voor zij die de tussenstand willen weten tussen trainer vs atleet is het 0 – 1.

In de late namiddag stond nog een duel op het programma tussen onze trainer en één van zijn atleten. Nu mocht eerstejaars belofte Leander Casteels het opnemen in het discuswerpen. Leander kende een echte baaldag. Zijn 3de worp werd 41m11 opgemeten maar achteraf terug geschrapt nadat een officieel liet weten dat Leander op de ring had gestaan. Weg finaleplaats want zijn 2 vorige worpen, met als beste 39m04 (11de), waren niet zo goed. Het moet gezegd, met een gelukje won Filip dus dit onderling duel want hij wierp als beste 39m10 (10de)… ook hier dus een centimeterstrijd en een billijke 1 – 1 als eindresultaat in onze onderlinge wedstrijd.

Toch een dikke proficiat voor de inzet de afgelopen moeilijke periode en voor deze 3 beloftevolle jongeren komt er sowieso nog een mooie wedstrijdzomer aan. Te beginnen aanstaande donderdag tijdens onze eigen FEThrowing cup!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s