2de FEThrowing cup

Geplaatst op Geupdate op

Door de extra micromeetings eind juni waren er deze week veel wedstrijdmogelijkheden voor onze atleten. Het werd dus een beetje bang afwachten of we een mooie groep werpers zouden kunnen warm maken voor onze wedstrijd. Als we dan vaststellen dat er meer dan 60 verschillende werpers aanwezig waren, maakt ons dat heel blij. Langs deze weg willen we al deze atleten oprecht en hartelijk danken voor hun komst en het vertrouwen in deze organisatie. Samen met onze club, Vlierzele Sportief, willen de FEThrowers van deze wedstrijd een jaarlijkse traditie maken. Alle suggesties en opmerkingen om deze wedstrijd te verbeteren, zijn welkom. Opmerkingen mogen in de reacties hieronder of gemaild worden naar onze trainer, Filip Eeckhout.

Naast een mooie algemene opkomst, kwamen er maar liefst 17 verschillende FEThrowers in actie. Hoeft het gezegd te worden dat we hier enorm fier op zijn? Het thuisvoordeel en gezellige sfeer o.a. doordat coaches en publiek dicht bij de werpers mochten staan, werkte voor sommigen net iets te ontspannend waardoor de focus wat werd verloren. Al mogen we ook niet al te streng zijn want er werden nog steeds een 10-tal persoonlijke records verbroken. Hieronder sommen we hun prestaties alvast even op.

Bij onze cadetten meisjes vallen vooral de knappe discusresultaten op van Loes en Inge die beide een PR realiseerden. In het kogelstoten was het dan weer Anke die heel sterk voor de dag kwam met een dik PR.

CAD VKOGELDISCUS
Silke De Lathauwer/29m44
Inge Eeckhout8m3524m19 (PR)
Loes De Meyer8m6625m28 (PR)
Anke Sirjacobs9m94 (PR)/

Eerstejaars Lukas presteerde bij de cadetten op niveau in zijn eerste wedstrijd, al had hij bij kogel wellicht iets verder verwacht/gehoopt…

CAD MKOGELDISCUS
Stef Wageman9m29/
Lukas Lanckman7m50 (PR)20m96 (PR)

Speerwerpster Emma verpulverde haar PR met de kogel. Ze deed er een metertje bij en kwam zo tot 11m06.

SCH VKOGELDISCUS
Emma De Landsheere11m06 (PR)/

Onze scholieren jongens bleven vandaag wat onder de verwachtingen. Eigenlijk wel een beetje te streng want het blijven knappe prestaties. En we mogen ook niet vergeten dat Cédric de dag ervoor al een knap nieuw CR realiseerde.

SCH MKOGELDISCUS
Cédric Broeckaert16m1446m44
Wout Van Hoof/25m76

Onze juniores dames deden het niet goed. Beide kunnen een heel stuk beter en zullen deze wedstrijd snel willen vergeten. Gelukkig bracht de taart van Wim (lees er hieronder meer over 😉 ) wat lekkere troost.

JUN VKOGELDISCUS
Nina Denolf9m51/
Sarah Eeckhout/16m54

Andreas begon iets te ontspannen aan zijn avond met in het kogelstoten een matige 15m82. Ook in het discuswerpen zag het er lange tijd niet goed uit maar toch pakte hij nog knap uit met een nieuw PR in één van zijn laatste worpen.

JUN MKOGELDISCUS
Andreas De Lathauwer15m8246m73 (PR)

Voor Myrthe was het een degelijke comeback na een break van enkele maanden. Onze andere dames deden beter dan ooit met als eerste Lien in het kogelstoten. Zij kwam tot 10m80 en ziet de 11m nu echt wel naderen. Misschien wel de beste prestatie uit onze groep deze avond kwam er van Annelien. Annelien toonde al enkele trainingen een uitstekende vorm, maar het kwam er nog niet uit op wedstrijd. Tot nu, elke worp beterde ze wat en ook de snelheid in de ring ging omhoog. Dit resulteerde in een knap nieuw PR van 39m56. Nu rest ons nog enkel de vraag, wanneer wordt die muur van de 40m gesloopt?

SEN VKOGELDISCUS
Myrthe Van der Borght12m78/
Lien Rubbrecht10m80 (PR)/
Annelien Beelaert/39m56 (PR)

De mannen die vandaag in actie kwamen waren vooral in het discuswerpen goed op dreef. Leander verbeterde er licht zijn PR met enkele centimeters en ook Sven zette er een nieuw PR neer. Voor Sven was het zijn eerste wedstrijd in meer dan 3 jaar, zonder enige werptraining. Maar hij wou niet ontbreken op onze wedstrijd, TOP Sven!

SEN MKOGELDISCUS
Leander Casteels12m9843m45 (PR)
Sven Vereecken10m4325m76 (PR)

Afsluiten doen we met enkele mensen in de bloemetjes te zetten. Eerst en vooral master/kok/vriend Wim Willems van STAX met wie de FEThrowers een sterke band hebben opgebouwd de voorbije jaren. Wim zorgde als afsluiter van een geslaagde avond voor een overheerlijke reuzetaart! Hoeft het gezegd te worden dat deze super lekker smaakte en ongelooflijk snel op was… BEDANKT, Wim!

Graag richten we ook nog een dankwoord aan alle officiëlen en medewerkers die deze wedstrijd mee mogelijk gemaakt hebben. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar master Sam De Meyer die zijn eigen deelname annuleerde en een halve dag verlof nam om Filip een handje toe te steken bij het klaarzetten van het terrein. Wie Sam niet kent, het was de man aan de BBQ die voor de lekkere braadworsten zorgde.

Hopelijk allemaal tot volgend jaar voor de 3de FEThrowing cup! Ciao…

Volledige uitslag.

.

.

Een gedachte over “2de FEThrowing cup

    Frank zei:
    2 juli 2021 om 06:52

    Gelukkig lustte iedereen aardbeien. Naar het einde was de bakker het blijkbaar beu om de steeltjes eraf te snijden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s