Andreas opnieuw beter dan ooit!

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdag 26 februari ging de meeste atletiekaandacht richting Louvain-la-Neuve waar het BK indoor plaatsvond. Bij de mannen zagen we 3 kogelstoters in actie komen, een getalenteerde junior, een beloftevolle belofte en een doorwinterde master. Bij de vrouwen waren het onze meerkampsters die het mooie weer maakten, weliswaar niet met de kogel. Zoals gewoonlijk kan u hieronder een kort verslag vinden van hun avonturen.

Beginnen doen we uiteraard bij het kogelstoten waar Andreas De Lathauwer andermaal voor DE prestatie zorgde. Zijn recordhonger was duidelijk nog niet gestild want met 16m84 verbeterde hij zijn eigen Belgische record, als junior met 7,260kg, met 33cm. Met deze knalprestatie werd hij 2de en staat hij nu op de wereldranglijst op een schitterende 8ste plaats! Op de 4de plaats zagen we onze trainer Filip Eeckhout met 14m92. Zeker geen ondankbare maar onverwachte plaats waar hij duidelijk tevreden mee was. Om het VS-FEThrowers feestje helemaal compleet te maken werd Leander Casteels nog knap 7de met 13m88. Net als op het KvV, ook nu op het BK met 3 van onze werpers in de top 8. Dikke proficiat mannen!!!

Tot slot vermelden we graag nog de prestaties van belofte Nina Denolf die als meerkampster 2 nummers voor haar rekening nam. Zij combineerde de 60m horden en de 200m. Met respectievelijk een dik PR op de horden (8″89) en een bijna PR op de 200m (25″42).
In het verspringen zagen we Hanne Maudens aantreden. Als meerkampster koos ze voor één van haar topnummers en dat liet zich duidelijk opmerken. Met 6m15 haalde ze vlotjes de Belgische titel binnen.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s