Overzicht indoor ’21-’22

Geplaatst op Geupdate op

Met het BK voor juniors en beloften viel vorig weekend definitief het doek over een intens indoorseizoen. Het seizoen begon zeer onzeker met enkele afgelaste wedstrijden en als er al wedstrijden doorgingen, waren er heel strenge coronaregels. Geleidelijk aan kwamen er gelukkig versoepelingen en mochten ook toeschouwers weer genieten van wat indooratletiek. Voor de FEThrowers werd het een onvergetelijk seizoen met enkele knappe prestaties en dit in zowat elke categorie. 18 verschillende atleten zorgden samen voor 15 persoonlijke (indoor)records. Kers op de taart waren natuurlijk Andreas De Lathauwer zijn 2 Belgische records. Een oplijsting van alle geleverde prestaties kan u hier bekijken. Het jaarlijks indooroverzicht van de opmerkelijkste prestaties kan u dan weer hieronder raadplegen.

Na een jaar zonder indoorwedstrijden voor de “gewone” atleten, werden er ook opnieuw Vlaamse en Belgische indoorkampioenschappen georganiseerd. Enkel de provinciale kampioenschappen, begin januari, werden spijtig genoeg nog afgelast. Hieronder kan u de lijst van de behaalde medailles nog eens bekijken.

Belgische kampioenschappen :

De Lathauwer Andreas – JUN – 1ste kogel i
Maudens Hanne – SEN – 1ste 5-kamp i

Eeckhout Filip – M40 – 1ste kogel i
Broeckaert Cédric – JUN – 2de kogel i
De Lathauwer Andreas (JUN) – AC – 2de kogel i

Vlaamse kampioenschappen :
Maudens Hanne – SEN – 1ste 5-kamp i
De Lathauwer Andreas (JUN) – AC – 3de kogel i
De Landsheere Emma – SCH – 3de kogel i

Provinciale kampioenschappen :
Eeckhout Filip – M40 – 1ste kogel i

.

Andreas verbeterde dit seizoen 2 Belgische records. Met de 6kg wegende kogel deed hij 63cm beter dan ooit en zette met 18m66 een top afstand neer. Met de 7,260kg kogel deed hij er zelfs een meter bij en bracht de nieuwe recordafstand op 16m84. Met beide prestaties vestigde hij zich in de wereldwijde top 10!
12 maart 2022 – Andreas De Lathauwer – JUN – kogel indoor – 18m66 – Louvain-la Neuve
26 februari 2022 – Andreas De Lathauwer – JUN – kogel (7,260kg) indoor – 16m84 – Louvain-la Neuve

.

Tot slot geven we u graag nog een overzicht van onze FEThrowers die een limiet behaalden of herbevestigden voor het VS Top- en TalentenTEAM:
Andreas De Lathauwer (TOP-atleet kogelstoten)
Hanne Maudens (A-atleet kogelstoten)
Filip Eeckhout (A-atleet kogelstoten)
Leander Casteels (B-atleet kogelstoten)
Cédric Broeckaert (JUN kogelstoten)
Emma De Landsheere (TalentenTEAM kogelstoten)

.

Met 14 top10 noteringen (8 zelfs in de top 5) in de verschillende nationale ranglijsten van 2022, 15 persoonlijke (indoor)records2 clubrecords2 Belgische records en 9 medailles op de verschillende kampioenschappen, kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde winter. Aan ons nu om dit tijdens het outdoorseizoen te proberen bevestigen!

.

Wedstrijden van december 2021 tot maart 2022, een foto overzicht!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s