Wat.Een.Dag!

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag viel in Louvain-la-Neuve met het BK voor junioren en beloften het doek over het indoorseizoen 2021-2022. Wat begon als een onzeker Omicron-seizoen, met heel veel vraagtekens, werd uiteindelijk het beste seizoen uit ons 13 jarig FEThrowers bestaan. Met 2 junioren en 4 beloften trokken we naar L-L-N, allen met het doel om in schoonheid het seizoen af te ronden. Enof dat gelukt is!? 4 van onze 6 werpers kwamen met een PR huiswaarts. Dat er goed gepresteerd wordt is één zaak maar dat de sfeer zo goed zit in onze groep dat is pas TOP. Van ‘s morgens bij de eerste wedstrijd tot laat in de namiddag werd er gesupporterd voor elkaar. Niemand had zin om al naar huis te gaan en bleef om te supporteren, zelfs de meegereisde ouders en familie deden mee. Hierin zit ongetwijfeld een deel van het succes… wat een groepsgevoel! Over naar het sportieve nu: 😉

Om 10u stonden reeds de juniors mannen op het programma. Voor het eerst in meer dan 2 maand zagen we eerstejaars Cédric Broeckaert terug in actie komen. Door een rugblessure diende hij zijn kogel even aan de kant te laten en moest hij vooral focussen op zijn stabilisatie- en krachttrainingen. Eigenlijk kwam het BK nog wat te vroeg want de hinder is nog niet volledig weg. Cédric was echter niet meer te houden en wou, ondanks dat hij niet aan 100% kan/mag stoten, toch al deelnemen. Zijn doel was dan ook zo ontspannen mogelijk een degelijk resultaat neerzetten. Met een, gezien de omstandigheden, knappe 14m87 werd hij heel verdiend 2de en kon hij samen met z’n maatje op ’t podium! Nu eerst volledig pijnvrij kunnen trainen en dan zullen voor hem ongetwijfeld de verre worpen ook terugkomen.
Man in vorm, Andreas De Lathauwer, had zijn zinnen gezet op dit kampioenschap. Nog 1x (allé ’t is te zeggen 6x 😉 ) knallen en in schoonheid het indoorseizoen afsluiten. Dit BK moest dus de kers op de taart worden van een ongelooflijke winter. Wat had je gedacht? Onmiddellijk in zijn eerste poging verbeterde hij zijn PR en dus ook het CR & BR tot 18m66! Daarna probeerde hij nog wat verder te stoten maar kon enkele verre worpen niet meer geldig afwerken. De 19m zal dus voor deze zomer zijn… Desalniettemin werd hij op schitterende wijze Belgisch kampioen, haalde hij de B1 (U20) elite-norm van de VAL en staat hij nu wereldwijd in de top 10 bij de juniors met 6kg! Straf, heel straf!

Na de middag was het de beurt aan de beloften om hun kunnen te etaleren. Voor eerstejaars Arnaud De Cremer (ASVO) was het zijn allereerste wedstrijd van dit seizoen. Door omstandigheden moest hij tijdens voorgaande pogingen telkens forfait geven, gelukkig voor het BK deze keer niet. Zijn voorbereiding was, door zijn studies, eerder beperkt maar dat weerhield hem niet om met 12m82 7de te worden. Hij verliet de wedstrijd met het gevoel niet één keer zijn kogel goed “geraakt” te hebben en de wetenschap dat er nog heel wat extra zit aan te komen.
De onderlinge strijd tussen Arnaud en tweedejaars Leander Casteels zorgde ervoor dat Leander heel gemotiveerd aan de start kwam. Net als bij Arnaud vlotte de wedstrijd niet zoals verhoopt. Hij kwam nooit echt onder stoom en moest tevreden zijn met een ondankbare 4de plaats en 13m69.

Alle goede zaken bestaan vandaag blijkbaar uit 2 want ook bij de beloften meisjes kwamen er 2 van onze atletes in actie. Als speer- en discuswerpster wist Annelien Beelaert deze winter ons te verrassen met een knap nieuw kogel PR. Ze stootte vorige week tijdens het BK studenten immers voor het eerst voorbij de 11m. Haar doel vandaag was dus duidelijk, bevestigen van dat knappe resultaat. Het werd haar 3de wedstrijd in evenveel weken en jawel, haar derde PR. Ze stootte opnieuw een paar keer over de 11m met als beste 11m21, wat haar een knappe 6de plaats opleverde.
Meerkampster Nina Denolf had een soortgelijk doel… een 11m stoot! Wat op training voor haar reeds lukte, kwam er tijdens een wedstrijd nog niet uit. Ook vandaag lukte het net niet al werd het wel heel close. Na een zeer regelmatige wedstrijd eindigde ze met 10m94 op een mooie 7de plaats. Ondanks dat ze een knap PR realiseerde was de ontgoocheling onmiddellijk na de wedstrijd toch vrij groot. Eerder op de dag liep ze al een dik nieuw PR van 8″83 op de 60m horden waarmee ze zich vlot plaatste voor de finale. Daar werd het voor haar een ondankbare 4de plaats in 8″92.

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s