Seizoen in schoonheid afgesloten

Geplaatst op

20180304Het BK cadetten en scholieren (04/03) is traditioneel de afsluiter van een kort maar intens indoorseizoen. Enkel de masters strijden volgende week zaterdag nog om hun Provinciale en Belgische titels. Vandaag zagen we 3 FEThrowers in de kogelring, met Febe, Arnaud en Myrthe waren we in 3 van de 4 wedstrijden vertegenwoordigd. Allen deden ze hun uiterste best en konden ze een finaleplaats bemachtigen.

Cadet Febe Vandewalle (ASVO) mocht in de voormiddag de spits afbijten. Het werd voor onze werpers de dag van de uitstekende opwarmingen. Zo zagen we Febe knappe worpen produceren tot het voor “echt” was. Haar eerste worp was degelijk met 10m10 en deed ons verlangen naar meer. Jammer genoeg kon ze zich niet meer verbeteren en bleef het bij deze afstand en de 8ste plaats.

Bij eerstejaars scholier Arnaud De Cremer (ASVO) verliep het inwerpen eveneens vlotjes om daarna eerder moeizaam in de wedstrijd te komen. Met z’n laatste poging zette hij z’n mindere wedstrijd knap recht en behaalde zo een 6de plaats met 13m66.
Broer Hervé liep bij de kadetten een knappe 400m in 58″14 en werd daarmee 10de.

In de late namiddag waren alle ogen gericht op Myrthe Van der Borght. Er waren zelfs supporters komen opdagen van Merelbeke tot Eigenbilzen ;-). Ook Myrthe kende een super opwarming met een ongelooflijk verre standworp en dito glij! De druk om te moeten/willen presteren werd daarna wat groot waardoor ze te gretig begon te werpen en zo haar techniek wat verwaarloosde. Haar 15m65 in de 2de beurt bleek ruim voldoende voor de overwinning. Ze heeft een schitterend indoorseizoen achter de rug met een Belgisch record en deze Belgische titel als kers op de taart. Nu een weekje welverdiende rust en dan opbouwen richting het oudoorseizoen.

Tot slot vermelden we nog heel graag de knappe 400m bij de scholieren meisjes van meerkampster Nina Denolf. Nina liep zich naar een mooie 8ste plaats in 59″60, een dik nieuw persoonlijk record!

Volledige uitslag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s