Paasstage 2018

Geplaatst op Geupdate op

logo Hotel AcquamarinaZaterdag 31 maart vertrekt een kleine groep FEThrowers op Paasstage naar Rimini (ITA). Wie de avonturen van trainer Filip en atleten Myrthe Van der BorghtCaro Van Den AbbeelePieter Vandenborne, Febe Vandewalle, Arnaud De Cremer, Nina Denolf & Levi Denolf wil volgen, kan hieronder dagelijks een verslagje vinden. Verder is er ook nog een link naar ons fotoalbum. Op zaterdag 7 april, na een weekje goed trainen, komen we terug.

Fotoalbum Paasstage te Rimini.

.
Dag 1 – 31/03: Heenreis Lede – Rimini.
img_4822Wanneer je bijna 1300km moet afleggen, weet je dat de weg lang is en onvoorspelbaar. Na zo goed als vlekkeloze ritten de voorbije jaren, was deze er één om nog lang te onthouden. Zo zagen Pieter en Filip om 10 voor 3 een heel heldere vallende ster. Of het nu om Chinees ruimteafval ging of een echte meteoor maakt niet uit, Filips wens was snel gemaakt. Het eerste stuk van onze reis verliep, op wat mistbanken na, heel vlot.
In Zwitserland begon het rustig te sneeuwen tot we de Gotthard-tunnel naderden. De sneeuw viel er daar met bakken uit de lucht. In beide richtingen werd de tunnel een tijd afgesloten tot de sneeuwruimers de toegangswegen opnieuw hadden vrijgemaakt. Het resultaat was 2u stilstaan op zo’n 15 km van de ingang en nog eens een half uur om dat laatste stukje te overbruggen tot de tunnel. Aan de andere kant bleef de sneeuw achterwege maar viel er hevige regen.
Gelukkig zagen we snel een zonnetje verschijnen eens we Italië binnenreden. Al bij al werden de 13 voorziene en 3 onvoorziene extra uurtjes vlot overbrugd door het luisteren naar muziek of het vals meezingen van foute muziek ;-), het kijken van films,…

Dag 2 – 01/04: Techniek kogel en looptraining
Op Paaszondag was er slechts één van de 3 pistes beschikbaar. We trokken dus voor het eerst naar het vrij drukke Cervia. Onze werpers werkten een prima kogeltraining af en de meerkampers kregen een pittige looptraining te verwerken. Toen we terug in ons hotel kwamen, werden we verrast op een lekkere aperitief en een heus Paasbuffet. Ook Elias en Aaron kregen een verrassingen en mochten na het eten een groot Paasei stukslaan.
Na de middag trokken we naar het strand en werd er wat “gebaseballd” en “gefrisbeed”. Daarna was het tijd voor een deugddoende duik in het zwembad.

Dag 3 – 02/04: Techniektrainingen discus, speer & kogel
img_4846Paasmaandag stond volledig in het teken van de werpnummers. In de voormiddag trokken we naar onze vertrouwde piste in Santarcangelo waar we in alle rust een discus- en speertraining konden afwerken. Beide werpstanden liggen er vlak naast elkaar, wat in ons geval best wel handig was.
Na de middag waren we verplicht terug richting Cervia te trekken wegens voetbaltornooien op de andere pistes. Gelukkig normaliseert vanaf morgen alles en kunnen we telkens beschikken over de beste piste, die in Santarcangelo. Deze namiddag kregen de werpers het gezelschap van de meerkampers aan de kogelstand. Opnieuw werd er prima getraind! Het is leuk te zien hoe in een zeer heterogene groep de atleten elkaar weten te motiveren naar betere prestaties, elk op hun niveau…

Dag 4 – 03/04: Snelheid- en hordentraining en techniek ver & discus
img_4856In de voormiddag werd er vooral gewerkt op snelheid, explosiviteit en hordentechniek. Voor we aan de training begonnen werd er een kleine fotoshoot gehouden. Trainer Filip verraste iedereen met een “FEThrowers-T-shirt”. Wegens de beperkte uploadcapaciteit zullen de eerste foto’s ervan pas morgenvroeg online staan. Een uitgebreide opwarming aan de horden werd gevold door een hordentraining voor de meerkampers en een snelheidstraining voor de werpers. Het warme weer in Santarcangelo zorgde mede voor een pittige training die iedereen vlotjes verteerde.
Na de middag trokken we opnieuw richting Santarcangelo. Nina, Levi en Pieter doken de zandbak in voor een verspringtraining en Myrthe, Febe en Arnaud kwamen in actie met de discus. Caro had wat last van haar scheenbeen en deed een stabilisatietraining. Na opnieuw een goede training trokken we even het stadje in. Tijdens een korte wandeling doorheen het oude stadscentrum konden de atleten en hun trainer genieten van een heerlijk ijsje. De namiddag werd door Levi, Caro, Arnaud en Pieter afgesloten in zee, het koude zeewater zorgde voor een ideaal natuurlijk ijsbad.

Dag 5 – 04/04: Medicinebal- en sprongtraining.
img_4885De stage is reeds halverwege, hierdoor werd er vandaag een rustnamiddag ingepland. De vermoeidheid was bij sommige atleten al zichtbaar en wat extra rust zal dus deugd gedaan hebben. De enige training vandaag was een medicinebal- en sprongtraining in Bellaria. De nadruk lag er op rompstabilisatie waardoor iedereen de buik- en rugspieren wel zal gevoeld hebben.
Rond 15u vertrokken we voor een uitstap naar Ravenna. Bij de meeste onder ons viel dit wat tegen, er werd meer verwacht van dit oude stadje. Gelukkig kon een overheerlijk ijsje de trip alsnog goedmaken. Ook het korte uitje naar een plaatselijke speeltuin was een leuk extraatje, vooral dan voor Elias en Aaron ;-). Na het avondeten werd er nog wat gestretcht zodat iedereen klaar was voor onze laatste 2 trainingsdagen want hier en daar staken de eerste pijntjes de kop op.

Dag 6 – 05/04: Techniek-, startblok- en krachttraining.
img_4896De tijd vliegt wanneer je u amuseert, wordt wel eens gezegd. Wel op een stage is dit echt wel zo. Vandaag was het reeds onze voorlaatste trainingsdag. In de voormiddag zochten de werpers nog eens de kogel- en discusring op in Cervia. Groot was de verbazing toen zowel Myrthe, Febe & Arnaud hun beste trainingsafstanden wierpen en dit aan het einde van de stage. Vooral technisch was het een stuk beter dan begin deze week. Caro, Nina, Levi en Pieter werkten een sprinttraining af met focus op de starttechniek. Het was mooi om zien hoe ze elkaar met raad en daad bijstonden.
‘The place to be” in de namiddag was Santarcangelo. Myrthe werkte er een stevige krachttraining af. Febe en Arnaud kregen een krachtinitiatie met nadruk op een juiste uitvoering van de verschillende oefeningen. Onze meerkampers kaapten dan weer de hoogspringmat voor een techniektraining. Hun training was nog maar net begonnen toen het hard begon te regenen. Allen kwamen ze dan naar het “powerkot” en deden enkele oefeningen mee. Afsluiten deden we met enkele sprongen op de trappen van de tribune. Caro die reeds enkele dagen last had van haar scheenbeen kreeg een extra namiddagje rust.

Dag 7 – 06/04: Lange tempo’s en techniek kogel, discus & speer
Op de laatste dag van onze stage werden er traditioneel enkele testjes afgenomen. De beste trainingsworpen werden opgemeten. We deden dit nu al het derde jaar op rij voor Myrthe en zagen jaar na jaar een mooie progressie. Voor Febe en Arnaud was het de eerste keer. De resultaten van 2018 (2017 – 2016):
Myrthe => stand 34m87 (32m05 – 29m57) & draai 38m73 (35m02 – 29m70)
Febe => stand 28m43 & draai 29m43
Arnaud => stand 36m44 & draai 38m90
Caro, Levi & Pieter gooiden eerst wat met de speer om daarna nog even over te schakelen naar de discus. Daar produceerden ze alle drie enkele heel mooie worpen. Nina werkte een volledige speertraining af en kreeg op het einde, de professionele hulp van Myrthe.
Na de middag kregen onze meerkampers nog een pittige looptraining met lange tempo’s te verwerken. Myrthe, Caro, Febe en Arnaud gaven nog één keer het beste van zichzelf tijdens de kogeltestjes. De schitterende resultaten van 2018 (2017 – 2016) kan je hieronder raadplegen met achtereenvolgens achterwaarts, voorwaarts, stand en glij.
Myrthe => A 15m81 (14m75 – 13m86), V 14m51 (13m25 – 12m64), S 14m02 (12m66 – 12m44) & G 15m62 (13m54 – 12m81)
Caro => A 13m88 (12m68), V 12m75 (12m72), S 9m30 (08m17) & G 10m60 (08m70)
Arnaud => A 15m28, V 14m64, S 12m97 & G 13m65
Febe => A 13m09, V 11m88, S 10m50 & G 10m28

Dag 8 – 07/04: Terugreis Rimini – Lede
De nacht van vrijdag op zaterdag vertrekken we rond 2u huiswaarts. Ons vermoedelijk aankomstuur te Lede zal rond 16u liggen. Daar geven we onze bus nog snel een “buswash” alvorens hem terug in te leveren.

Fotoalbum Paasstage te Rimini.

.

Toen we in 2016 daar voor het eerst op stage waren, nam ons hotel een promofilmpje op. Zo zien we o.a. Filip in actie met de discus 🙂. Hotel AcquaMarina wil zo de mogelijkheden om als atletiekclub op stage te komen in de kijker zetten. Je krijgt een mooi beeld van de nabije accommodaties… veel kijkplezier!

Promofilm hotel AcquaMarina te Igea Marina (Rimini).

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s