Petit-Fays 2018

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0201Op zaterdagmorgen 27 oktober vertrekken een 10-tal FEThrowers op stage naar Petit-Fays. Ondertussen zijn we al aan de 3de editie toe van deze Herfststage. Onze verblijfplaats telt “slechts” 11 slaapplaatsen waardoor we net als vorig jaar snel “volzet” waren. Deze 3-daagse stage staat opnieuw in het teken van teambuilding, conditieopbouw en alternatieve krachttraining, iets waar de Ardense bossen een hoofdrol zullen in spelen.

Febe Vandewalle (ASVO), Nina DenolfAndreas De LathauwerLevi Denolf,
Arnaud De Cremer (ASVO), Caro Van den AbbeelePhebe VanderstraetenLien Rubbrecht en Anouska Hellebuyck (DEIN) zijn de atleten die deze editie voor de groepssfeer gaan zorgen en de nodige trainingsarbeid zullen leveren. Het is ook een ideale gelegenheid voor nieuwkomer Anouska om de groep beter te leren kenen en vice versa natuurlijk.

Wie de avonturen van onze FEThrowers op de voet wil volgen of ze later opnieuw wil beleven, kan op deze pagina een kort verslagje en enkele foto’s terugvinden.
Wie meer info wil over onze leuke verblijfplaats kan alle gegevens vinden via volgende website: www.evenuitblazen.be. Huisbaas Axel Schmit ontvangt u met open armen!

Zaterdag 27 oktober 2018:

Vandaag om 8u stonden we allen klaar om te vertrekken richting Petit-Fays. Na een tocht van 2u kwamen we veilig aan op onze bestemming. De sfeer zat er meteen in! Nadat alles was uitgeladen, trokken we het bos in om te verkennen. Eenmaal terug in ons knus huisje, stond het eten al klaar (waarvoor dank Dorien!). De spaghetti heeft ons allen zeer gesmaakt en hierna waren we klaar om erin te vliegen. Gelukkig maar, want er stond een pittige training op de planning. Met het materiaal dat we vonden in het bos kon trainer Filip een krachttraining uit z’n mouw schudden. Gooien met stenen, slingeren met stokken, hellingen opklimmen, … Tijdens onze wandeling terug, kregen we te maken met een onverwachte bezoeker op de weg: een kalfje. Eens terug konden we uitkijken naar onze tweede lekkere maaltijd, deze keer werden we verwent met gourmet! Later op de avond zaten we gezellig samen om nog een filmpje te kijken, een mooi einde van dag 1.

Groetjes reporters van dienst: Nina en Phebe.
Foto’s volgen later (wegens de beperkte verbinding).
Weetje van Nina: koeien geven alleen maar melk tijdens/nadat ze zwanger zijn geweest. 😉

 

Zondag 28 oktober 2018:

De tweede dag van de herfststage in Petit-Fays begonnen we, na een stevig ontbijt, aan de eerste krachttraining van de dag. Deze vond plaats in de ruime zolder van de woning waar al snel de medecine-ballen in het rond vlogen. Het tweede deel van de training bestond uit rompstabilisatie.
Nadat we ons diep in het zweet gewerkt hadden, konden we genieten van een heerlijk middagmaal waar voornamelijk Phebe erg naar uit keek! De spinazie met Fish sticks werd gevolgd door een heerlijk dessert, bereidt door Dorien. Na een lange gezellige babbel aan de middagtafel mogen we natuurlijk de eindeloze afwas niet vergeten vermelden, die was immens!
In de namiddag genoten we van een prachtige wandeling naar La Roche Mouselle. We maakten zelf kennis met een aantal bizons. Vervolgens maakten we ons klaar voor de tweede training van de dag. We deden onder andere verscheidene oefeningen bergopwaarts met weerstand.
Eens terug thuis stond een berg pizza’s ons op te wachten, maar aangezien we zwaar hadden getraind, kon er bij sommigen ook nog een vers gemaakte hotdog bij.
Op het einde van de avond moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van drie FEThrowers/goede studenten: Lien, Phebe en Caro.

Weetje van de dag: Het is Teigetje (van Winnie De Poeh) niet Tijgertje.
Reporter van dienst: Levi

 

Maandag 29 oktober 2018:

Zoals gewoonlijk, startten we ook deze dag, met een uitgebreid ontbijt. Na dit stevig ontbijt waren we klaar om er met z’n allen terug in te vliegen. Vandaag stond er nog één training op het programma, om deze stage af te ronden. Eerst trokken we terug  naar onze vertrouwde zolder, daar warmden we ons op met de rekkers, eenmaal we goed warm hadden trokken we naar buiten. Daar kregen we nog tal van oefeningen met de medicine-bal voorgeschoteld. De een had het hierbij al wat warmer dan de ander (zie foto). Na dat we ook deze laatste training afgerond hadden, was het al weer tijd om terug te keren naar ons vertrouwde huisje. Net zoals bij de vorige herfststage bestond het laatste middagmaal ook weer uit de restjes van de vorige dagen, zodat we zeker niets zouden verspillen. In de namiddag kregen we onze verdiende rust, we speelden wat spelletjes op de zolder en in de eetkamer en uiteraard moesten we ook enkele dingen doen waar de meesten van ons niet naar uitkeken: de kamers opruimen en de valiezen inpakken.
Na een laatste vieruurtje was het ook weer tijd om ons huiswaarts te begeven. Naar huis gingen we wel pas na ons jaarlijks etentje in ’t Vijverhof  te Erpe-Mere waar ons ook enkele ouders bij vergezelden. Alvast een leuke en lekkere afsluiter van een schitterende stage.

Weetje van de dag: De FEThrowers kunnen bewijzen dat 1 = 2
Reporter van dienst: Febe en enkele anderen…

 

Fotoalbum herfststage Petit-Fays 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s