De laatste van 2018!

Geplaatst op

De STAX-indoorwedstrijd op 29 december was de laatste wedstrijd van 2018 maar voor velen ook de eesrte van het nieuwe indoorseizoen. 5 atleten die op regelmatige basis meetrainen met de FEThrowers kwamen er in actie. Ze namen in totaal deel aan 11 proeven en er werden maar liefst 11! (indoor) persoonlijke records verbroken! Wat een manier om het jaar af te sluiten, echt STRAF! Proficiat Hervé, Febe, Levi, Nina en Arnaud!

We beginnen het overzicht bij onze meerkampers. Ere wie ere toekomt, de strafste prestatie kwam vandaag van cadet Hervé De Cremer (ASVO). Hij nam aan 4 proeven deel en verpulverde bijna bij iedere proef zijn PR. Zo realiseerde hij 9″79 op de 60m horden, 5m71 in het verspringen en 12m06 in het kogelstoten. In het kogelstoten verbeterde hij zijn PR met meer dan 2 meter t.o.v. vorig jaar. Enkel in het polsstokspringen bleef het bij een indoor PR van 3m02, hier is zijn outdoor PR nog ietsje straffer.

Bij de scholieren meisjes is meerkampster Nina Denolf ook heel goed op dreef. Zij schreef zich in voor 3 nummers maar moest het kogelstoten laten vallen door het uitlopen van het hoogspringen. In het hoogspringen vestigde ze een knap indoor PR van 1m55. Eerder op de dag nam ze deel aan de 60m horden waar ze eveneens een nieuw PR van 9″40 liet opmeten.

Ook broer Levi Denolf is goed bezig. Levi nam deel aan drie proeven en ook voor hem was het driemaal raak! Zijn eerste PR viel op de 60m in 8″20.  Hierna moest zijn kogel PR eraan geloven met 8m88. Ook in het verspringen sneuvelde er een PR en misschien nog leuker, hij ging voor het eerst over de 5m met 5m28 als beste sprong.

Werpster en eerstejaars scholiere Febe Vandewalle (ASVO) kampte de voorbije week met een geblokkeerd bekken waardoor ze enkele dagen niet pijnvrij kon trainen. Wat extra voorzichtigheid en rust brachten soelaas. Met het oog het het PK van volgende week wou ze als eens testen. Ze kwam slechts enkele centimeters te kort voor een outdoor PR maar dat van indoor ging er vlotjes aan. 11m19 was dan ook een meer dan behoorlijke opener!

Tot slot was er scholier Arnaud De Cremer (ASVO) in het kogelstoten. Hij ging indoor voor het eerst voorbij de 14m en liet als beste 14m17 (PR) opmeten. Jammer dat hij bij een paar verre worpen net niet kon “binnen” blijven.  Dat is nog een werkpuntje voor de volgende trainingen 😉 .

Dit was alvast een mooie manier om een schitterend sportief jaar af te sluiten. Op persoonlijk vlak werd 2018 een heel zwaar jaar. Stoppen met training geven spookte meermaals door m’n hoofd. Het is dankzij jullie steun, waardering, inzet,… dat ik niet gestopt ben. Dankjewel FEThrowers ❤ !

Aan allen een schitterend, sportief maar vooral gezond 2019 gewenst!

F.E.

Uitslag STAX-indoormeeting.

 

 

3 gedachten over “De laatste van 2018!

  Sam zei:
  30 december 2018 om 11:54

  Bedankt voor je blijvende inzet en geloof in je atleten. Alle inspanningen en opofferingen die je levert worden zeker geapprecieerd!
  Op naar een veelbelovend 2019!
  We hopen dat je ons nog lang verder wil/kan begeleiden!!

  Geliked door 1 persoon

   filipeeckhout Gereageerd:
   30 december 2018 om 14:04

   Dankjewel, Sam! Om het op z’n Aalsters te zeggen: Weir doeng voesj! 😉

   Like

  Koen zei:
  3 januari 2019 om 09:21

  Filip, bedankt voor alles! Blij van zo’n een toptrainer in onze club te hebben! 👍🏻

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s