Zilveren Arnaud

Geplaatst op Geupdate op

img_5647
Arnaud De Cremer

Wat een druk atletiekweekend… Na het BK jun/bel gisteren was het vandaag de beurt aan onze cadetten en scholieren voor hun Belgisch indoorkampioenschap. Met Cédric Broeckaert, Andreas De Lathauwer, Arnaud De Cremer (ASVO), Febe Vandewalle (ASVO) en Nina Denolf kwamen 5 FEThrowers in actie, waarvan 4 In het kogelstoten. Hieronder kan u hun belevenissen herbeleven in de vorm van onderstaand verslagje.

We beginnen met de jongste, tweedejaars cadet Cedric. Cedric heeft vaak last van wat stress en ook vandaag was het niet anders. Dankzij het vertrouwen dat hij op training opbouwde, wist hij het deze keer om te zetten in positieve energie. In zijn laatste poging knalde hij zijn kogel voor het eerst voorbij de 13m. Met 13m01 werd hij onverhoopt 5de en verbeterde hij zijn PR met 51cm! Dikke proficiat, Cédric.

Ondertussen zagen we Nina in het verspringen knap beginnen met een eerste poging van 5m42, maar 1cm onder haar PR. Met deze sprong stonde ze lange tijd aan de leiding tot er in de 2 laatste pogingen nog 3 meisjes verder sprongen. Het werd dus de meest ondankbare 4de plaats. Heel jammer want Nina werkte een heel regelmatige wedstrijd af met o.a. nog een laatste sprong van 5m40. Knap wedstrijd, Nina!

Wat een wedstrijd bij de scholieren jongens… Eerstejaars scholier Andreas schakelde recent over naar de draaitechniek en miste, zoals verwacht, nog wat stabiliteit. Voor hem was kunnen deelnemen aan het kampioenschap al een succes op zich. Hij bevestigde zijn 9de plaats op de inschrijvingslijst met een worp van 11m81. Misschien niet de verhoopte afstand maar zeker hoopvol naar de toekomst.
Tweedejaars Arnaud kende ook een moeilijke wedstrijd maar herpakte zich knap. Zijn techniek liet hem een beetje in de steek maar hij bleef vechten… Met een degelijke 15m18 kon hij zelfs nog zilver bemachtigen! Een super resultaat want voor de wedstrijd dachten we dat brons het hoogst haalbare was. Proficiat jongens!

Laatste FEThrower in actie was eerstejaars scholiere Febe. Ook bij Febe was het enigszins wat onverwacht dat ze mocht deelnemen aan dit kampioenschap. Het zijn immers alleen de best 10 van het land die mogen deelnemen. Febe liet mooie worpen zien tijdens de opwarming maar daarna stokte het wat. In haar 3de poging stootte ze rond de 11m maar er werd 11m83 genoteerd door de jury. Eerst wou de jury dit niet aanpassen maar Febe bleef aandringen en vond dat dit niet eerlijk was t.o.v. de atlete die in haar plaats zou afvallen! Na wat aandringen veranderde de jury de afstand naar 10m83… zonder hiervan zeker te zijn dat dit de juiste afstand was. Febe toonde een enorme fair play, hoedje af. Ik ben geen jurylid maar misschien had deze eerlijke reactie van Febe door de jury beantwoord mogen worden door haar 3de poging opnieuw te laten stoten. Het was toch haar fout niet dat de worp foutief werd opgemeten… In de uitslag staat Febe nu op een 9de plaats met 10m83.

Uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s