Paasstage 2019

Geplaatst op Geupdate op

logo Hotel AcquamarinaZaterdag 6 april vertrekken enkele FEThrowers op Paasstage naar Rimini (ITA). Het is al de 4de keer op rij dat we daar onze stage afwerken.  Wie de avonturen van trainer Filip en atleten Myrthe Van der BorghtAndreas De LathauwerPhebe VanderstraetenFebe VandewalleArnaud De CremerNina DenolfLevi Denolf & Mila Savelkouls wil volgen, kan hieronder dagelijks een verslagje vinden. Verder is er ook nog een link naar ons fotoalbum. Op zaterdag 13 april, na een weekje goed trainen, komen we terug.

Fotoalbum Paasstage 2019 Rimini (ITA)

.

Dag 1 – 06/04: Heenreis Lede – Rimini
DSC_0001Om 2u stipt kon ons busje vertrekken ten huize Eeckhout. Iedereen was tijdig op de afspraak en met goede moed, vertrokken we voor een ong. 14u durende reis. Gelukkig verliep alles vlot, ondanks de vele wegenwerken, We bereikten zoals gepland rond 15u30 onze bestemming. Ondertussen vlogen Phebe en Mila vanuit Charleroi op Bologna om van daaruit met de trein verder te reizen richting ons hotel in Igea Marina. Ze konden niet snel genoeg ter plaatse zijn, waardoor ze zelfs een halte te vroeg afstapten 😉 . Taxi Filip snelde ter hulp en zo kwamen we samen toe op onze bestemming. Kamers werden verdeeld, valiezen uitgepakt,… terwijl de geur van een lekker avondmaal ons in de gang reeds tegemoet kwam. Voila, we zijn op onze bestemming. Nu goed slapen na deze vermoeiende dag en dan vliegen we er morgen in…

Dag 2 – 07/04: Techniek kogel en strandtraining
DSC_0059In de voormiddag trokken we een eerste keer richting Santarcangelo. De werpers werkten er een kogeltraining af en meerkampers Nina & Levi deden ondertussen een looptraining. Nina, die ziek is geweest en nog herstellende is, beperkte de trainingsarbeid. Na het middagmaal en wat “platte” rust was het tijd voor een strandtraining. Er werd o.a. gesprongen, gesprint en getraind op kracht met partneroefeningen. Het was een leuke alternatieve training die (door enkele atleten) werd afgesloten met een wel heel frisse duik in de zee. Na de training werd nog via de laptop van Filip naar de finale van de Ronde van Vlaanderen gekeken. Hotelbaas Gianni zag ons turen op het kleine scherm. Enkele ogenblikken later stond hij daar met een grote TV en VGA-kabel zodat we op groot scherm konden kijken… Iedereen blij want dat gaf mogelijkheden voor deze avond met o.a. De Mol dat wordt uitgezonden …

Dag 3 – 08/04: Techniektrainingen discus, speer & kogel
DSC_0197Dag 3 stond volledig in het teken van techniek. Zowel de werpers als meerkampers hadden techniektrainingen vandaag. Zo werd er in de voormiddag op discus en speer getraind en kwam in de namiddag kogel aan bod. Vooral het discuswerpen in de voormiddag leverde enkele knappe worpen op… het stagegevoel zorgde duidelijk voor wat extra energie. Als avondeten kregen we o.a. een assortiment pizza’s voorgeschoteld, door de kok ter plaatse aan onze tafel klaargemaakt. En of het smaakte… vele stukken pizza later ploften we in de zetel en werd er wat TV gekeken of met gezelschapsspelletjes gespeeld. Opnieuw een leuk einde van een geslaagde dag!

Dag 4 – 09/04: Kracht- en hordentraining en techniek hoog & discus
DSC_0338Na een stevig ontbijt maakten we ons klaar voor een nieuwe training, reeds de 5de deze week. Met eerste wat hordenoefeningen en daarna nog wat kracht stond een pittige training op het programma. Vandaag werd er een sombere dag voorspeld. Niets was minder waar, op de middag kwam het zonnetje er door en konden we niet meer weerstaan aan het, ondertussen opgewarmde, zwembad. Met z’n allen vulden we de middagrust dan maar op met een plons in het zwembad. Namiddag was de 2de discustraining gepland en wierp iedereen op z’n goede flow verder. Een tevreden trainer zag opnieuw enkele heel mooie worpen… Ondertussen hadden Levi en Nina een korte hoogspringtraining afgewerkt.

Dag 5 – 10/04: Medicinebal- en rompstabilisatietraining

DSC_045810 april, vandaag was er eentje jarig… trainer Filip mocht 40 kaarsjes uitblazen. Z’n atleten zorgden ’s morgens voor een leuke verrassing. Zo goed als iedereen zat aan de ontbijttafel te wachten en zorgde voor een super leuke ontvangst! Thx “gasten”, het deed deugd ook nog een extra dankjewel voor de leuke cadeautjes! Als beloning kregen ze in de voormiddag één van de pittigste trainingen voorgeschoteld 😉 , de medicinebal- en rompstabilisatietraining. Als opwarming mochten ze eerst nog wat speed drills afwerken in een loopladder. Gelukkig was er in de namiddag rust voorzien en trokken we richting San Marino, een stadstaat binnen Italië. De rit duurde slechts 45 minuten en o.a. door de prachtige uitzichten meer dan de moeite waard. De Republiek San Marino, is een staat gesitueerd op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italië. Het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. ( Wikipedia 😉 ) Onder een aangename zon en op een gezellig terras dronken we er éne op onze trainer zijn gezondheid.
Voor het dessert bij het avondeten had de hotelbaas, Gianni, de kok als opdracht gegeven een heuse verjaardagstaart te maken, met als gevolg een mooie maar vooral zeer lekkere taart… Daarna werd er nog wat TV gekeken maar laat werd het niet, rond 22u lag iedereen al te slapen. Wat een voorbeeldige groep!

Dag 6 – 11/04: Discus, startblok- en strandtraining
DSC_0693Vandaag werd er minder goed weer voorspeld met lagere temperaturen en een grote kans op regen. Gelukkig zaten de voorspellingen er naast en werd het een zeer aangename dag. Zo konden we in de voormiddag een prima discustraining afwerken. Het geplande stukje kogel werd wegens ziekte van Myrthe vervangen door een langere discustraining. Myrthe was al enkele dagen verkouden en besloot een dagje uit te zieken. Ondertussen werkten onze 2 meerkampers een startbloktraining af. In de namiddag stond oorspronkelijk een power- en verspringtraining op het programma maar door een oefenmatch van de plaatselijke voetbalclub was het sportcentrum niet toegankelijk voor ons… Het strand bracht de oplossing met een pittige sprong- en snelheidstraining. Na de training deed de zee dienst als ideaal ijsbad, waarna een duik in het zwembad dan weer voor de nodige opwarming zorgde.
Het doet deugd te zien met welk enthousiasme deze groep telkens weer (voor, tijdens en na de trainingen) met elkaar omgaat. Met volle overgave en dito motivatie gaan ze er tegenaan! Chapeau!

Dag 7 – 12/04: Lange tempo’s en techniek kogel, discus & speer
DSC_0844Op de laatste stagedag werden er traditioneel enkele testjes afgenomen. Vandaag namen we ook afscheid van Phebe en Mila die met het vliegtuig terug naar België vlogen. Voor de andere atleten stond in de voormiddag kogelstoten op de planning! De beste trainingsworpen werden opgemeten en de resultaten kan je hieronder raadplegen met achtereenvolgens achterwaarts, voorwaarts, stand en glij/draai. Het verschil met vorig jaar staat tussen haakjes. Voor Andreas en Myrthe hebben we nog geen vergelijkende waarden daar ze met een nieuw gewicht moeten stoten… Ondertussen kregen onze meerkampers nog een pittige looptraining met lange tempo’s te verwerken.
Myrthe => A 13m42 – V 12m33 – S 10m73 – G 11m99
Andreas => A 13m92 – V 12m67 – S 11m91 – D 13m28
Febe => A 13m29 (+20cm) – V 12m02 (+14cm) – S 9m86 (-64cm) – G 10m64 (+36cm)
Arnaud => A 17m07 (+1m79) – V 15m16 (+52cm) – S 13m91 (+94cm) – G 15m30 (+1m65)
Filip => A 15m27 (+6cm) – V 13m77 (+2cm) – S 13m80 (-37cm) – G 14m76 (+1cm)
Arnaud maakte een heel knappe progressie t.o.v. vorig jaar, Andreas stootte zelfs een PR op het einde van een zware trainingsweek! Ook Febe boekte vooruitgang en gaf aan dat ze meer vermoeid was dan vorige stage. Filip kon z’n afstanden bevestigen ondanks een jaartje meer 😉 en Myrthe, die nog steeds heel wat last had van een stevige verkoudheid, liet hoopvolle afstanden noteren.
Ook in de namiddag werd er getest! Dat de atleten de stage, met liefst 11 trainingsmomenten, goed verteerd hadden, bleek uit de resultaten. Allen wierpen ze zelfs een PR met de discus, dat belooft alvast voor de komende wedstrijden.
Andreas => stand 37m43 – draai 41m03
Febe => stand 31m79 (+3m36) – draai 32m59 (+3m16m)
Arnaud => stand 39m67 (+3m23) – draai 46m60 (+7m70)
Filip => stand 35m89 (-4cm) – draai 41m30 (+93cm)
Levi => stand 22m45 – draai 25m95
Nina kwam ondertussen nog eens met de speer in actie! Iedereen tevreden en een schitterende manier om een geslaagde stage af te ronden… laat het zomerseizoen maar komen…

Dag 8 – 13/04: Terugreis Rimini – Lede
De nacht van vrijdag op zaterdag vertrekken we rond 1u30 huiswaarts. Ons vermoedelijk aankomstuur te Lede zal rond 16u liggen. Daar geven we onze bus nog snel een “buswash” alvorens hem terug in te leveren.

Fotoalbum Paasstage 2019 Rimini (ITA)

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s