1 mei

Geplaatst op Geupdate op

20190501
Annelien Beelaert

Het open Belgisch studentenkampioenschap te Oordegem werd een hoogstaande meeting met tal van topprestaties. Zo werden er een aantal limieten gerealiseerd voor de Europese juniorenkampioenschappen in Zweden. Wat onze werpers betreft mogen we ook best tevreden zijn want er werden opnieuw heel wat persoonlijke records scherper gesteld. Door tijdsgebrek geven deze keer enkel de kogel- en discusprestaties weer in ons beknopte overzicht.

De beste FEThrower-prestatie vandaag was voor Hanne Maudens die met haar kogel een outdoor PR realiseerde van 13m40 en daarmee studentenkampioene werd. Hanne stootte een zeer regelmatige wedstrijd want al haar worpen landden voorbij de 13m! Heel knap en wie weet is die uitschieter voor binnen enkele weken tijdens de meerkamp 🙂 .
In dezelfde wedstrijd zagen we juniore Myrthe Van der Borght tot 12m16 komen, wat een stuk onder haar mogelijkheden is. Laat ons hopen dat het blessureleed stilaan geleden is en er opnieuw deftig kan opgebouwd worden.
Ook Lien Rubbrecht nam deel aan het kogelstoten en ook zij kon haar vier jaar oude PR “eindelijk” 😉 eens scherper stellen. Ze stootte verschillende keren voorbij de 10m met als beste 10m52!

Bij de mannen zagen we student en ex-FEThrower Sven Vereecken, zonder training, een PR stoten van 10m49. Hij kreeg het gezelschap van junior Leander Casteels die met de 7kg kogel toch wel knap uitpakte en 10m80 liet opmeten. Sterk!

Terug naar de vrouwen, die wel heel lang moesten wachten alvorens ze konden starten met hun wedstrijd. Het discuswerpen had namelijk heel wat vertraging door de vele speerwerpers die deelnamen. Hier was Annelien Beelaert die met een 3de plaats en 38m03 voor een sterke prestatie zorgde. Ze is zeer regelmatig aan het werpen wat ons doet vermoeden dat er binnenkort wel eens iets extra’s uit de bus zal komen.
Onze jongste atlete (scholier) Febe Vandewalle (ASVO) voelde zich wat moe en kwam slechts tot 30m49. Ook voor haar zijn er nog veel mooie kansen dit seizoen…

Uitslag

.

In Herentals zagen we Anouska Hellebuyck (DEIN) haar discuswedstrijd winnen met 47m72 en in het kogelstoten werd ze 3de met 12m82.

Uitslag

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s