Schitterende 2de dag!

Geplaatst op Geupdate op

img_5836
Annelien & Myrthe

Op dag 2 van de Provinciale kampioenschappen te Ninove deden onze FEThrowers het opnieuw super. Wat een voorrecht als trainer om aan zo’n bende enthousiastelingen te mogen training geven. Hun harde werk werd beloond met enkele knappe prestaties en podiumplaatsen. Zo konden we vandaag 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen werpmedaille bemachtigen. Een schitterend resultaat als je weet dat 11/24 kogel- & discusmedailles onze richting uitkwamen dit weekend. Hopelijk mag ook Phebe Vanderstraeten snel herstellen van haar, vorige week opgelopen, voetblessure.  Zij was eveneens een geduchte medaillekandidaat in het discuswerpen en werd dus gemist.


Ons overzicht beginnen we met eerstejaars scholier Febe Vandewalle (ASVO). Febe slaagde erin haar discustitel te verlengen door met 32m62 een half metertje bij haar PR te gooien. Ondanks de goede prestatie was Febe zelf niet echt tevreden omdat ze beseft dat ze nog een stuk beter kan, sowieso iets voor komende weken! In het kogelstoten strandde ze op een 4de plaats meteen degelijke 11m12. Tijdens de kogel kreeg ze het gezelschap van meerkampster Nina Denolf.
Nina stootte opniuw boven de 10m met als beste 10m29, goed voor een 7de plaats en een outdoor PR. Eerder op de dag werd ze 2de in het hoogspringen met 1m50.

Bij de juniores meisjes zagen we 2 van onze atleten in actie. Myrthe Van der Borght, nog altijd geplaagd door een blessure aan haar schouder, opende haar seizoen onverwacht goed met 12m96. Een prima prestatie en ruim voldoende voor de titel. Door al dat blessureleed miste ze het indoorseizoen en kampt ze met heel wat trainingsachterstand. Geduldig verder opbouwen is nu het doel van de komende weken. Ook met de discus verraste ze ons enigszins door een vrij constante wedstrijd te gooien. 40m05 werd haar verste worp, goed voor een 2de plaats. In dezelfde wedstrijden zagen we Annelien Beelaert ook sterk presteren. Na haar titel in het speerwerpen eergisteren te Lebbeke voegde ze er vandaag nog een 2de en 3de plaats aan toe. In het kogelstoten werd ze 2de achter Myrthe met 10m38 (outdoor PR) en in het discuswerpen benaderde ze haar PR met 38m00, goed voor een 3de plaats. Vooral het discuswerpen was bij haar prima met zeer regelmatige en technisch goede worpen. Die 40m zit er weldra aan te komen…

Anouska Hellebuyck (DEIN) opende haar seizoen met 49m30. Een afstand die 2x gooide en ruim voldoende was voor de titel.

Tot slot nog enkele andere knappe resultaten:
Cadet Hervé De Cremer (ASVO) won 2x. Met de polsstok haalde hij 3m en in het hinkstapspringen 11m38 (PR).
Master Davy Uyttenhove werd knap 3de in het polsstokspringen met 3m90.
Junior Leander Casteels liet z’n speer na 40m40 neerkomen en werd hiermee 5de.
Scholier Andreas De Lathauwer werd 6de met de speer en realiseerde een knappe 40m47 (PR).
Scholier Levi Denolf werd op de 110m horden knap 4de in 17″49 (PR) en werd met de speer 10de met 33m37 (PR).

Volledige uitslag.

file-1
Febe
img_5834
Nina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s