Topmeeting

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0128Op donderdag 22 augustus traden zeven FEThrowers in actie tijdens de Topsport Lebbeke Sprintmeeting van VS. Het werd niet alleen een mooie zomeravond maar ook een zeer geslaagde avond. Een ontspannen wedstrijd op de plaats waar je wekelijks kan trainen, is vaak een ideale gelegenheid om iets moois te presteren en zo geschiede…

Beginnen doen we met meerkampster Nina Denolf die enkel deelnam aan het kogelstoten. Luid aangemoedigd liet ze van bij het begin enkele mooie worpen opmeten tot ze in haar 3de poging de kogel prima trof en haar PR gevoelig verbeterde tot 11m01. Voor het eerst voorbij de 11m, sterk! In dezelfde wedstrijd zagen we Febe Vandewalle (ASVO) 10m56 stoten. Febe kwam eerder op de avond al tot 31m23 met de discus. Jammer dat haar beste worpen tijdens de opwarming vielen want haar prestaties geven voorlopig nog niet haar echte “kunnen” weer!

Scholier Andreas De Lathauwer had een goede dag en kon 11cm aan zijn PR toevoegen. Zijn nieuw record bedraagt nu 13m71. De 14m zit er nu echt wel aan te komen! Extra goed nieuws kwam er van zus Silke die in Sint-Niklaas tijdens een jeugdmeeting haar PR en clubrecord met de discus gevoelig verbeterde tot 29m20. In het kogelstoten verging het haar iets minder met 9m90.

Leander Casteels mocht vandaag een wedstrijd tegen zichzelf afwerken. Als enige deelnemer aan het kogelstoten voor juniors werkte hij een regelmatige wedstrijd af. 12m12 is een mooi resultaat, al zit er nog wel wat extra in deze jongeman zijn armen en benen. Met de speer miste hij nipt de 40m (39m31).

Vandaag stond er voor onze dames enkel discus op het programma.  Zowel juniore Annelien Beelaert als belofte Phebe Vanderstraeten namen even een studiebreak. De welgekomen ontspanning leverde hen respectievelijk een afstand op van 37m67 en 33m89. Waar Annelien met de discus prima presteerde verging het haar met de speer wat moeizamer (32m19). Met 49m70 kan ook Anouska Hellebuyck (DEIN) terugblikken op een degelijke wedstrijd.

Uitslag.

 

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s