FEThrowers op recordsnelheid!

Geplaatst op Geupdate op

img_1594Afgelopen weken lieten de FEThrowers al zien wat ze in hun mars hadden. Vandaag was dit niet minder op het Provinciaal Kampioenschap. Er namen maar liefst 13 FEThrowers deel. Ze keerden naar huis met een Belgisch Record, vijf Persoonlijke Records, vier titels, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Hieronder vindt u de resultaten op een rijtje.

Beginnen doen we al vroeg in de ochtend met onze twee scholieren jongens, Andreas De Lathauwer en Cédric Broeckaert. Die eerste liet de laatste weken al heel sterke worpen zien op training. Ook vandaag presteerde hij op niveau. Hij pakte de Provinciale titel met een worp van 15m77. Ook Cédric mocht het podium op. Hij werd als eerstejaars scholier knap derde met een worp van 13m14 (PR).

Daarna waren de scholieren meisjes aan de beurt. In deze wedstrijd kwamen Febe Vandewalle (ASVO) en Sarah Eeckhout in actie. We zagen Febe vandaag een heel mooie wedstrijd stoten met als resultaat een nieuw PR (11m60). Dit was goed voor een tweede plaats. Bij Sarah waren er de afgelopen weken heel wat frustraties. Toch mag ze zeker trots zijn op haar prestatie van vandaag. Ze werd 8ste van Oost-Vlaanderen met een worp van 8m41.

Bij de junioren en senioren dames zagen we maar liefst vier FEThrowers de ring betreden. Beginnen doen we met de junioren. Nina Denolf greep net naast het podium, maar eindigde met een mooie 9m18 (PR). Myrthe Van der Borght bevestigde haar wedstrijd van vorige zaterdag met een worp van 13m46. Hiermee behaalde ze de Provinciale titel. Bij de senioren zagen we Lara Nuttelmann en Sofie Vervaeke (ASVO). Ondanks de frustraties van afgelopen weken mag zij zeker trots zijn op de prestaties die ze afgelopen wedstrijden heeft geleverd. Ze greep net naast het podium met een worp van 10m56. Sofie zagen we een heel constante wedstrijd stoten. Ze eindigde 7de met als beste een worp van 7m56.

Ook bij de cadetten meisjes kwamen twee FEThrowers in actie. Silke De Lathauwer eindigde mooi 5de met een worp van 8m46. Inge Eeckhout werd 7de met een worp van 7m46.

Daarnaast zagen we ook nog twee junioren mannen de ring betreden. Arnaud De Cremer (ASVO) en Leander Casteels gaan het hele seizoen een strijd voeren met elkaar. Voor de tweede maal dit seizoen was het Leander die aan het langste eind trok. Hij behaalde de Provinciale titel met amper 4cm verschil t.o.v. Arnaud met een knappe worp van 13m67 (PR). Arnaud verbeterde opnieuw zijn PR met een worp van 13m63.

Last but not least, trainer Filip Eeckhout kwam voor het eerst dit seizoen ook zelf in actie. Dit deed hij direct met een knal. Filip stootte iedereen naar huis (zijn 50ste Provinciale titel!) met een zeer knappe worp van 15m48. Hij ging mee met de flow van zijn atleten en gooide zowaar een nieuw Belgisch Record bij de M40. Het werd een zeer mooie dag voor de FEThrowers.

Met dank aan de verslaggeefster ter plaatse: Myrthe Van der Borght!

Uitslag

img_1547img_1559img_1577img_1595

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s