Werpersmeeting

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens een werpersmeeting te Sint-Niklaas op 5 september kwamen maar liefst 9 FEThrowers in actie met de kogel en/of discus. We geven hieronder een beknopt en chronologisch overzicht van de geleverde prestaties. Vooral de prestatie van Cédric Broeckaert met de kogel en Phebe Vanderstraeten met de discus springen in het oog door hun knappe persoonlijke record!

Scholiere Sarah Eeckhout kwam als eerste in actie met de kogel. Zij kon de verwachtingen na een heel goede training nog niet waarmaken in een wedstrijd en kwam tot 8m81. Ook cadette Silke De Lathauwer kende hetzelfde verhaal want na een +10m poging in de opwarming bleef ze uiteindelijk op haar honger zitten met 8m39. Beiden konden jammer genoeg geen 3 extra pogingen afdwingen.

Ondertussen waren de scholieren jongens aan het discuswerpen. Het werd een eerste en tweede plaats voor respectievelijk Andreas De Lathauwer en Cédric Broeckaert met 44m06 en 43m09. Ook zij kunnen nog een stuk verder maar momenteel zijn we op training enkele foutjes aan’t proberen oplossen, foutjes die er de laatste weken terug zijn ingeslopen… Eerstejaars Hervé De Cremer (ASVO) hanteerde voor het eerst de discus en kwam tot 28m81.

Op de middag zagen we één van de beste prestaties van de dag voor onze groep! Zo gooide Phebe Vanderstraeten haar discus verder dan ooit. Ze verbeterde haar 3 jaar oude persoonlijk record met exact 1 meter tot 37m88. Met deze prestatie weet ze zich ook een plaatsje te bemachtigen in het TopTEAM van VS als C-atleet! Wat jammer dat er dit jaar geen belofte kampioenschappen worden georganiseerd, ze was duidelijk klaar geweest! Scholiere Febe Vandewalle (ASVO) presteerde op niveau met haar discus. Zij liet met 33m23 haar op één na beste prestatie opmeten.

In het kogelstoten bij de scholieren jongens zagen we onze toppers sterk presteren. Zo benaderde Andreas De Lathauwer zijn PR tot op 5cm met 16m77. Cédric Broeckaert was andermaal één van de sterren van de dag want voor de 4de keer dit korte seizoen vestigde hij een nieuw PR. Zijn nieuw record bedraagt nu 15m17. Andreas voert de huidige ranglijsten aan en Cédric komt nu tot op 3cm van de 2de plaats. Best knap, 2 VS-ers in de top 3 van de jaarranglijst bij de scholieren jongens. Ook Hervé De Cremer (ASVO) nam deel aan het kogelstoten. Hij realiseerde een degelijke 11m50.

Silke De Lathauwer zette haar minder kogelprestatie knap recht met een sterke discusprestatie. Ze kwam in de buurt van haar PR na een zeer regelmatige wedstrijd waarin ze 30m05 liet opmeten.

In het kogelstoten kende Phebe Vanderstraeten een offday met 9m76. Waarschijnlijk zat het lange wachten en de vele deelnemers (20!) daar voor iets tussen. Ook Myrthe Van der Borght kwam wat trager op gang. Toch slaagde ze er opnieuw in om ruim voorbij de 14m te stoten met 14m25 en dit na een ganse week vakantiejob.

Laatste FEThrower in actie was junior Leander Casteels. Hij was duidelijk nog wat vermoeid door een avond te helpen op de Memorial Van Damme. Zo bleef hij vooral bij het kogelstoten onder de verwachtingen met 12m82. In het discuswerpen presteerde hij beter met 43m46, zijn 2de beste prestatie ooit.

Phebe Vanderstraeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s