Lange dag in Obourg

Geplaatst op Geupdate op

Andreas – Leander – Silke

Vandaag, 11 oktober, trokken 3 werpers richting Obourg voor hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Over 2 weken willen ze in Sint-Niklaas nog deelnemen aan de “werpersmeeting van de laatste kans”. Als het coronaspook dit nog toelaat tenminste… Over vandaag kunnen we kort zijn, iedereen presteerde op niveau zonder een echte uitschieter.

Tweedejaars junior Leander Casteels is nog op jacht naar de 14m in het kogelstoten. Op training haalde hij deze afstand reeds enkele keren maar tijdens een wedstrijd kwam het er nog niet uit. Ook vandaag niet want hij bleef steken op 13m57, al zullen hier het vroege aanvangsuur en de natte omstandigheden er wel voor iets tussen gezeten hebben. Meer dan 6u later kwam hij ook nog in actie met de discus. Met 44m36 presteerde hij degelijk, al zal hij vooraf wellicht op wat extra (centi)meters gehoopt hebben.

Eerstejaars cadette Silke De Lathauwer en broer Andreas lieten eveneens mooie afstanden opmeten. Zo kwam Silke tot een knappe 29m78 in het discuswerpen en stootte ze ruim voorbij de 9m (9m34). Tweedejaars scholier Andreas blijft op hoog niveau presteren met zijn kogel en discus. Zo behaalde hij vandaag respectievelijk 16m34 en 46m70! Bij de laatste afstand is het nog wachten op bevestiging in de uitslag want die worp leek veel verder dan de afstand die Andreas meende gehoord te hebben.
Update: Groot was de verbazing toen we de officiële uitslag inkeken. Het gevoel van een verre worp werd bevestigd: 52m39! BAM! Deze schitterende prestatie was goed voor een ruime verbetering van zijn PR (+3m), een verbetering van het 18 jaar oude clubrecord (50m02) dat op naam stond van Frederik Eeckhout en de 9de prestatie allertijden bij de scholieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s