PK – dag 2

Geplaatst op Geupdate op

Op dag 2 mochten onze sterke meisjes/vrouwen in actie komen voor hun Provinciaal kampioenschap. Ditmaal trokken we naar Ertvelde waar atletiekclub AS Rieme ons met open armen verwelkomde. Dat werpen niets voor meisjes zou zijn, wordt door onze groep alvast tegengesproken want onze delegatie vandaag was een stuk groter dan gisteren. 8 FEThrowers gaven het beste van zichzelf met de kogel en/of de discus en brachten opnieuw heel wat knappe prestaties mee huiswaarts. Hieronder kan u alvast een overzicht vinden.

Net als gisteren starten we met onze cadetten. 2 meisjes kwamen hier in actie. Voor eerstejaars Yenthe Vereecken was het haar allereerste wedstrijd, voor haar was het dus belangrijk om wat ervaring op te doen. Met 5m70 (17de) in het kogelstoten en 14m08 (11de) in het discuswerpen deed ze het alvast goed. Bij tweedejaars Loes De Meyer waren de verwachtingen wat hoger. Zowel met de kogel als discus laat ze op training regelmatig mooie worpen zien. Vandaag kwam ze in het discuswerpen net te kort en strandde ze op een ondankbare 4de plaats met 27m22. Mooi resultaat en maar net onder haar PR. Het kogelstoten verliep wat moeizamer met 9m60 en een 8ste plaats. Volgende week, tijdens de BvV, krijgt ze al een nieuwe kans om haar kunnen te tonen.

Bij de scholieren zagen we liefst 3 meiden in actie komen. 2 eerstejaars waar dus dit seizoen niets moet maar wel alles mag ;-). Inge Eeckhout kende een superdag met 2 persoonlijke records. Met de kogel kwam ze tot een heel knappe 10m31, waarmee ze 5de werd. In het discuswerpen kwam ze tot 24m94, wat goed was voor een 6de plaats. Silke De Lathauwer die vooral focust op het discuswerpen kende een lichte off-day. Zowel met de discus als met de kogel bleef ze wat onder de verwachtingen. Met 29m59 kon ze wel nog knap een 3de plaats veroveren in het discuswerpen. Met de kogel werd het 10m04 en een 6de plaats.
Als derde scholiere in actie zagen we speerwerpster Emma De Landsheere een knappe prestatie leveren met de kogel en wat “sukkelen 😉 ” discus. Ze kwam respectievelijk tot een outdoor PR van 12m17, wat haar een 2de plaats opleverde en tot 30m83, wat ook goed was voor een 2de plaats. Haar 3de zilveren medaille dit weekend! Emma is duidelijk meer dan alleen een speerwerpster, wat een powermeid!

In het discuswerpen bij de senioren was het uitkijken naar Phebe Vanderstraeten en Annelien Beelaert. Beide dames zaten wat met twijfels. Annelien sukkelt wat met haar knie en hoopte natuurlijk dat deze niet zou opspelen. Bij Phebe is het dan weer haar techniek/afworp die haar soms wat in de steek laat. Ondanks alles wierp Phebe 33m81, goed voor een mooie 6de plaats. Annelien leverde een ongelooflijk regelmatige wedstrijd af met 5 worpen boven de 38m waarvan haar beste 39m45 goed was voor een 3de plaats. Net geen PR en opnieuw geen 40m, sowieso is dat maar een kwestie van tijd…
In het kogelstoten moest Lien Rubbrecht alleen haar vrouwtje staan. Met 10m64 deed ze het prima. Ze kon zelfs de 2de plaats wegkapen en liet zien dat bij haar die 11m niet lang meer op zich zal laten wachten.

Net als gisteren ook even wat aandacht voor de meerkampers/speerwerpers die regelmatig met ons meetrainen. Zo zagen we Levi Denolf een mooie 5de plaats behalen met zijn speer (45m86PR) en kwam zus Nina op de 200m tot 25″54, goed voor een 3de plaats.

Volledige uitslag.

Wat een weekend, wat een atleten, wat een team! Liefst 16 verschillende FEThrowers kwamen in actie, waarvan 13 met de kogel en/of discus. Samen veroverden ze 11 kogel/discus medailles (2x goud – 5x zilver – 4x brons) voor VS. Als we medailles meetellen uit andere disciplines, is het nog indrukwekkender met 4x goud, 8x zilver en 5x brons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s