PR’s op eigen terrein!

Geplaatst op Geupdate op

Terwijl onze cadetten en scholieren het beste van zichzelf gaven tijdens de Beker van Vlaanderen in Vilvoorde, kwamen onze juniors en seniors in actie te Oordegem. Ondanks het wat frissere weer lieten ze, op eigen terrein, enkele heel knappe prestaties opmeten. Het was andermaal Andreas De Lathauwer die bij de junioren met de meeste aandacht ging lopen deze keer niet met de kogel maar met de discus. In het discuswerpen werden er nog fantastische prestaties geleverd. Zo gooide Annelien Beelaert een stevig nieuw PR.

Andreas mocht de spits afbijten in het kogelstoten waar hij wat moeizaam in zijn ritme kwam en de kogel nooit echt goed raakte. Met 17m62 was hij dan ook niet tevreden. Gelukkig kwam het discuswerpen er snel aan want hij wou bewijzen dat het beter kan dan met de kogel.
Jammer dat had hij voor de 2de week op rij af te rekenen had met meewind. Een beetje tegenwind had wellicht zijn worpen wat extra ver laten vliegen. Hij weet immers vaak zijn discus perfect af te werpen. Niet getreurd want ook vandaag trof hij zijn discus perfect. Met 2 worpen boven de 55m en als beste 55m35, goed voor een nieuw CR en een 4de plaats aller tijden, kon hij terugblikken op een knappe wedstrijd. Eerder verrassend want de avond ervoor had hij nog enkele uren opgediend op ons eetfestijn.

Bij de seniores dames zagen we in het discuswerpen 2 van onze atleten aan de start. Annelien, die wat sukkelt met de knie, kreeg groen licht van de dokter om te werpen. Die extra kans nam ze met beide handen aan. Voor de 2de week oprij liet ze een zeer regelmatige wedstrijd opmeten. Het verschil en ongetwijfeld het gevolg van een overheerlijke spaghetti 😉 was dat ze nu wel die muur van de 40m wist te slopen. Resultaat, een dik nieuw PR van 40m48! Hiermee haalde ze ook ruim de B-limiet van het VS-TopTEAM. Ook met haar speer deed ze het goed, daar kwam ze tot 38m30.

Annelien kreeg in het discuswerpen het gezelschap van Phebe Vanderstraeten. Door een val eerder deze week besloot ze tijdens de opwarming te stoppen, ze had immers te veel last. Hopelijk is ze snel van de pijn verlost. Eerder op de middag stootte ze met de kogel nog 10m16. Ook Lien Rubbrecht & Nina Denolf kwamen in actie met de kogel. Bij Lien was dit vooral als extra oefenwedstrijd met het oog op de Beker van Vlaanderen van volgende week en bij Nina dan weer als voorbereiding op de 7-kamp. Lien kwam tot 10m46, degelijk maar nog heel veel groeimarge. Nina groeide enorm in de wedstrijd en vond uiteindelijk enkele goede technische stoten. Voor het eerst stootte ze voorbij de 11m, zelfs 2x vandaag. Met 11m45 zette ze een knap nieuw PR neer. Nina liep ook nog een 100m horden in 14″99.

Tot slot was het de beurt aan Leander Casteels in het discuswerpen. Vorige week kwam hij heel dicht in de buurt van het PK-podium. Ook deze keer kon hij zijn verste worpen net niet geldig afwerken. Ze beste worp vloog 46m40. Hij kreeg het gezelschap van trainer/master Filip Eeckhout die, nadat hij vorige week een testje deed met de kogel, nu eens wou testen met de discus. Met 42m20 verbaasde hij zichzelf, het was zelfs geen uitschieter want al zijn worpen vlogen over de 41m. Leander had eerder op de middag ook al het kogelstoten beslecht. Daar kwam hij tot 13m75.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s