Straffe kogelavond!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens de VS Sprintmeeting op dinsdagavond 23 augustus stond er enkel kogel op het programma voor onze atleten. 9 FEThrowers maakten van deze gelegenheid gebruik om hun kogel skills nog eens te testen, de meeste onder hen met het oog op de jeugdkampioenschappen die er jaarlijks aankomen in september. We werden alvast verwend met 4 nieuwe straffe PR’s, een clubrecord en een Belgisch record… Als afsluiter van de avond werden Andreas De Lathauwer en trainer Filip in de bloemetjes gezet door VS voor de knappe prestaties met als kers op de taart hun selectie voor het WKu20 in Colombia.

Bij de cadetten meisjes zagen we Yenthe Vereecken & Loes De Meyer in actie komen. Hier was het vooral Loes die enorm sterk voor de dag kwam. Ze verpulverde haar PR een aantal keer en bracht het van 10m05 naar 10m90. Voor Loes werd het haar laatste wedstrijd van het seizoen. Ze ondergaat binnenkort immers een zware ingreep en zal noodgedwongen een tijdje buiten strijd zijn. Langs deze weg wensen we haar alvast een snel en voorspoedig herstel toe. Yenthe kende een mindere dag en diende tevreden te zijn met 5m52.

Bij de cadetten jongens was het man in vorm, Lukas Lanckman die opnieuw z’n uiterste best deed. En of hij in vorm is/was… hij verbeterde zijn PR van 10m70 eerst naar 10m74 om daarna uit te pakken met een heuse 11m-worp. Met 11m02 was hij dan ook terecht heel blij!

Robbe Van Hoorde, de revelatie van het eerste deel van het zomerseizoen, miste wat trainingsarbeid door een heel drukke vakantieperiode. Dit resulteerde in een mindere 11m18.

De discusverrassing bij de scholieren van het jongste Kampioenschap van Vlaanderen, Emma De Landsheere, nam deel aan het kogelstoten. En ook vandaag kwam er een verrassing. Ze begon wat aarzelend aan haar wedstrijd maar kwam geleidelijk aan onder stoom, om uiteindelijk in een allerlaatste stoot haar PR met 25cm aan te scherpen tot 13m42.

Ondertussen zijn we in ons overzicht bij de junioren aangekomen. Vandaag kwam enkel Cédric Broeckaert in actie met de 6kg kogel. Voor Andreas De Lathauwer werd er immers een uitzondering aangevraagd bij de VAL zodat hij nog eens met de 7,260kg zware kogel kon stoten. Cédric kent momenteel wat ups en downs tijdens de trainingen en dat weerspiegeld zich ook tijdens de wedstrijden. Zijn 16m13 was degelijk maar hij kan nog een pak verder. Rustig blijven verder werken en dan komen die verre afstanden er sowieso wel uit.
Andreas moest dus aan de bak met 7,260kg. Doel van vandaag, proberen het BR van een junior met 7,260kg te verbreken dat met 16m23 op naam staat van Matthias Quintelier (LYRA). Met 6 worpen boven de 16m waarvan een 16m40, 16m56 en 16m57 slaagde hij ruimschoots in z’n opzet. Toch was hij niet geheel tevreden want had op nog wat verder gehoopt. Als junior heeft hij nog heel veel tijd, nu eerst wat genieten van zijn nieuwe PR, CR en BR.
In dezelfde wedstrijd kwam ook Arnaud De Cremer (ASVO) in actie. Door z’n zware en vooral veeleisende studies van dokter bij het Belgische leger, kon hij maar amper trainen de voorbije maanden. Toch kwam hij tot een heel verdienstelijke 13m80. Dat belooft voor de toekomst.

Tot slot was er nog Lien Rubbrecht. De voorbije weken was ze al heel actief in het kogelstoten en kwam ze telkens tot degelijke worpen. Het ontbrak haar aan wat frisheid waardoor ze op haar honger bleef zitten. Vandaag begon ze heel sterk maar kon haar verre worpen niet geldig afwerken waardoor ze tevreden moest zijn met 10m53.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s