PK indoor

Geplaatst op Geupdate op

Het was sinds 4 januari 2020 geleden dat er nog eens een Provinciaal indoorkampioenschap werd georganiseerd. 2 jaar later, op zondag 8 januari trokken 13 FEThrowers richting Gent voor een nieuwe titelstrijd. Voor het eerst werd dit kampioenschap afgewerkt met ijzeren i.p.v. indoorkogels, toch een aanpassing voor onze groep want we zijn gewoon om met de grotere indoorkogels te trainen. Ons team bestond uit een diverse groep van jonge en wat oudere atleten die met heel wat knappe resultaten huiswaarts keerden. Zo behaalden we 2 titels, 1x zilver, 2x brons, 8 persoonlijke records en een clubrecord! Een volledig overzicht kan u hieronder terugvinden.

Het chronologisch overzicht starten we om 10u bij de cadetten jongens waar we 3 atleten in actie zagen komen. Lowie De Meyer is deze winter als eerstejaars overgestapt naar de draaitechniek en dat gaat zoals verwacht nog wat wisselvallig. Vandaag moest hij tevreden zijn met 6m88 en een 16de plaats. Doodzonde dat hij zijn laatste stoot niet geldig kon binnenhouden want die was dik 2 meter verder. Fons De Moor & Bert De Schryver, beide tweedejaars, deden beter dan ooit en vestigden een indoor PR met respectievelijk 7m57 en 9m07, goed voor een 14de en 6de plaats. Bert verbeterde zijn PR met bijna een meter… Beloftevolle resultaten van onze jongste FETjes!

Een uurtje later was het de beurt aan onze scholieren jongens. Daar kwam eerstejaars Lukas Lanckman voor het eerst deze winter in actie met de 5kg kogel. Hij opende zijn seizoen sterk met 10m51 (PR), goed voor een 7de plaats. Tweedejaars Robbe Van Hoorde koesterde podiumambities. Als hij zijn trainingsafstanden ook kon realiseren tijdens de wedstrijd, dan waren deze ambities zeer terecht. Met 13m84 deed hij waar hij voor gekomen was, een zilveren medaille, een dik nieuw PR en de limiet voor het TalentenTEAM van VS… en de wetenschap dat er nog wat (centi)meters bij zullen komen dit seizoen.

Na de middagpauze mochten onze scholieren meisjes om 13u het beste van zichzelf geven. Deze keer kwamen er 16 atletes opdagen, waaronder 2 van onze talenten. Met eerstejaars Loes De Meyer en tweedejaars Inge Eeckhout waren er ook hier wat verwachtingen, wie weet zat er zelfs een podium in. Loes was met 9m71 goed voor een 5de plaats. Inge worstelt soms nog wat met haar draaitechniek maar als ze de kogel eens raakt dan staat zelfs de trainer er van te kijken. Wel, vandaag was ze in goede doen en kon ze met 10m70 een bronzen medaille bemachtigen en een knap nieuw indoor PR.

Volgende in actie was Lien Rubbrecht bij de seniors dames. Ondanks dat ze volop haar examens aan het voorbereiden is, schreef ze zich last minute in voor dit kampioenschap. Wat ontspanning deed haar zichtbaar deugd en het resulteerde in een nipte 4de plaats met 11m33. Nipt, want ze strandde op slechts 1cm van het podium en 2cm van haar indoor PR. Best knap in een sterk bezette wedstrijd met 19 deelnemers.

Tweedejaars junior Cédric Broeckaert worstelt momenteel door een moeilijke periode. Op training laat hij schitterende afstanden opmeten bij elke deeloefening die hij doet, tot hij een volledige draai moet doen. In deze beweging is hij nog te wisselvallig en mist hierdoor het nodige vertrouwen om zijn volledige potentieel te benutten. Dit komt sowieso goed want vandaag zagen we al wat beterschap. Met 15m91 (PRi) werd hij Provinciaal kampioen. Na 5 zilveren en 3 bronzen Provinciale medailles mag hij eindelijk, oververdiend, het hoogste trapje van het podium betreden. Er is ongetwijfeld niemand die het deze topper niet gunt!

We zijn beland bij de laatste kogelwedstrijd van de dag, de seniors mannen. Hier kwamen maar liefst 4 van de 12 atleten uit onze groep, 3 beloften en een oude master 😉 . Voor alle 4 werd het hun eerste optreden deze winter. Natuurlijk werd er uitgekeken naar wat Andreas De Lathauwer zou presteren met de 7,26kg kogel. Hij had immers op training al enkele verre bommetjes gedropt met de indoorkogel, afwachten of het hem ook reeds lukte met een ijzeren kogel. Als beste resultaat realiseerde hij vandaag 16m51, ruimschoots voldoende voor zijn eerste Provinciale AC-titel maar wellicht niet het resultaat dat hij in gedachten had. Trainer Filip Eeckhout (M40) werd uitgedaagd door Leander Casteels en Arnaud De Cremer (ASVO) om toch deel te nemen en zo voor wat extra motivatie te zorgen. Het zorgde voor een mooie wedstrijd met veel inzet waar niemand zich zomaar wou gewonnen geven. Plaatsen 3, 5 en 6 werden respectievelijk ingevuld door Filip met een knappe 14m65, Arnaud met een nieuw indoor PR en clubrecord van 13m60 en Leander met 13m45. Een degelijk begin maar het moet en kan nog verder 😉 … Nu eerst even focus op hun examens…

Volledige uitslag.

.

Graag maken we langs deze weg ook nog wat reclame voor ons 9de spaghettifestijn. We verwelkomen u heel graag op vrijdag 27 januari 2022 in de zeer ruime zaal “Sint Michaël” te Sint-Lievens-Houtem (Kloosterstraat 12). Kaarten zijn nog steeds te verkrijgen bij alle FEThrowers voor slechts 15 euro (kinderen onder de 10 jaar betalen 10 euro). Online inschrijven kan ook en gaat heel makkelijk en snel door op deze link te klikken en het bijhorend formulier in te vullen.

Voor sympathisanten die niet aanwezig kunnen zijn, is er opnieuw de mogelijkheid tot het kopen van steunkaarten met deelname aan een tombola. Ook de steunkaarten kunnen bekomen worden via dezelfde link.

Alvast onze oprechte dank voor jullie steun! Steun, die ertoe bijdraagt dat we onze atleten zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden o.a. via onze jaarlijkse stages. 

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s