IFAM

Geplaatst op Geupdate op

Op 4 februari vond de IFAM indoor 2023 opnieuw plaats. De FEThrowers waren goed vertegenwoordigd met 1 atlete bij de vrouwen en maar liefst 5 van de 10 atleten bij de mannen. Het leek op een heus clubkampioenschap met zowel supporters in de zaal als thuis voor het scherm. IFAM staat steeds garant voor kwalitatieve meetings, knap dat ze dit jaar na jaar blijven waarmaken. De vraag was nu, of er ook in het kogelstoten enige kwaliteit kon bespeurd worden, de kwantiteit was er immers al 😉 . Op voorhand werd er alvast veel gespeculeerd (lees weddenschappen afgesloten) door onze “Big Boys”. Hieronder kan u lezen hoe ze hun praatjes waarmaakten.

Als eerste kwam meerkampster Nina Denolf in actie. Zij liet een knappe 10m71 (SB) opmeten, goed voor een 7e plaats. Maar belangrijker was de regelmatige reeks met 5/6 worpen boven de 10m en het opdoen van het nodig vertrouwen richting het BK meerkamp van volgende week in Louvain La Neuve.

Een uur later kwamen de mannen aan zet. Voor tweedejaars junior Cédric Broeckaert was dit nog maar de 2e wedstrijd ooit met 7kg en hij realiseerde een respectabele maar matige 😉 14m43 voor zijn kunnen. Senior Leander Casteels, die een PR heeft van 2cm meer dan Cédric vond zijn draai maar niet en eindigde met een 13m60, een afstand waar op verder kan gebouwd worden (mits wat regelmatige training) na een revalidatie voor zijn onderrug (die kon de bulk niet aan). Verder was uitgemergelde Arnaud De Cremer (ASVO) ook aanwezig. Hij realiseerde 13m22, meer woorden gaan we hier niet aan vuil maken :-). Eerstejaars senior Andreas De Lathauwer heeft onlangs zijn wijsheidstanden moeten laten trekken en voelde zich nog niet top, toch realiseerde hij in zijn 4e poging een dikke 17m38. Met deze knappe afstand won hij de wedstrijd en staat hij 7de aller tijden. Ten slotte kwam master Filipi aan zet en werd heel mooi 3e op zijn oude dag met een mooie 14m80. Andreas mocht/moest na de wedstrijd ook nog een bezoekje brengen bij de doping controle.

Dankjewel “Big Boys” voor het leuke verslag over jullie wedstrijd. Toch blijven we wat op onze honger zitten hoe de weddenschappen nu uiteindelijk zijn afgelopen 😉 . Graag vullen we ook nog aan dat Andreas het indoorclubrecord bij de seniors en alle categorieën, na 14 jaar, overneemt van z’n trainer. Leuk weetje, dit was het 100ste clubrecord dat verbroken werd sinds 2009 door een FEThrower. => Overzicht records

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s