BK studenten

Geplaatst op Geupdate op

Op 1 mei stond traditioneel het BK studenten op het programma. Dit jaar was VS de gastheer waardoor onze atleten op eigen piste te Oordegem konden strijden voor de Belgische studententitels. Goed weer, een ervaren organisatieteam, enthousiaste medewerkers, werpstanden met duidelijke afstandsaanduiding, goede sfeer onder de deelnemers,… allemaal ingrediënten voor een leuke namiddag met mooie prestaties. Of deze mooie prestaties er ook kwamen, leest u naar gewoonte hieronder. Met 13 verschillende atleten waren we opnieuw heel goed vertegenwoordigd.

13u, discus vrouwen: Bij de vrouwen zagen we Annelien Beelaert misschien wel de regelmatigste wedstrijd uit haar carrière gooien. Alle worpen vlogen voorbij de 39m en ja, gelukkig ook eentje voorbij de 40m. Met 40m14 werd ze heel knap 2de studente. Scholiere Silke De Lathauwer liet de tweede verste afstand van onze atleten opmeten. Vandaag was wellicht het “kopje” dat er voor zorgde dat de echt verre worpen wat achterwege bleven en ze haar techniek wat forceerde. Uiteindelijk realiseerde ze met 35m55 toch nog een degelijke afstand. Phebe Vanderstraeten liet ook mooie worpen zien en kon tevreden terugblikken op een sterke wedstrijd met 33m32. En wat dan gezegd van scholiere Inge Eeckhout die opnieuw een meter progressie maakte en een knap nieuw PR liet opmeten van 31m39. Tot slot kwam Sarah Eeckhout, zonder
veel training de voorbije maanden, tot 19m96.

14u45, kogel mannen: In het kogelstoten zagen we 4 mannen. Andreas De Lathauwer, nog niet 100% “de oude” na toch wel stevig ziek te zijn geweest, bleef opnieuw wat op z’n honger zitten met 16m82. Deze stoot volstond wel ruimschoots voor de studententitel. Ook onze andere mannen konden niet overtuigen met de kogel. Leander Casteels sleepte met 13m77 wel nog een 3de plaats uit de brand. Arnaud De Cremer (ASVO) diende met 13m59 tevreden te zijn met een 4de plaats. (Jeugd)trainer Sven Vereecken deed buiten wedstrijd nog eens mee en kwam tot 9m81.

16u15, kogel vrouwen: Met de kogel zagen we ex-meerkampster Hanne Maudens haar kunnen nog eens tonen. Ze realiseerde een knappe 3de plaats met 12m87. Bobsleester Kelly Van Petegem liet zich ook opmerken met een persoonlijk record van 12m39. Deze afstand was ook ruimschoots voldoende voor de C-limiet van het VS-TopTEAM. Volgende in de rij was Lien Rubbrecht die nog steeds wat last ondervond van haar rug en dus tevreden moest zijn met 10m93. Phebe kwam 2x in actie. Ze wou haar nieuwe techniek eens testen en realiseerde bijgevolg met 9m79 een PR met draai. Sowieso gaat die 10m er volgende wedstrijd al aan… Door het uitlopen van de loopnummers kon Nina Denolf jammer genoeg niet deelnemen aan het kogelstoten. Gelukkig kon ze wel tevreden terugblikken op haar 100m horden.

16u30, discus mannen: De strafste prestaties werden wellicht in het discuswerpen gerealiseerd. Zo evenaarde Andreas zijn senioren clubrecord met 50m70, goed voor een tweede titel. Leander was goed op dreef en kon huiswaarts met een nieuw PR en een 2de plaats. Met 49m00 en een heel regelmatige wedstrijd, komt hij steeds dichter bij die magische 50m. Arnaud (ASVO) combineerde zelfs een persoonlijk record met een clubrecord. Zijn nieuw record bedraagt nu 44m00.

Deze lange aangename namiddag werd afgerond met 2 clubrecords, een nieuw TopTEAM lid, 4 persoonlijke records en 6 BK studenten medailles (2x goud – 2x zilver – 2x brons). Dikke proficiat allemaal.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s