1 mei meeting

Geplaatst op Geupdate op

vsNaar jaarlijkse gewoonte stond op 1 mei te Oordegem een open meeting op het programma. Wanneer het zonnetje kwam piepen was het best aangenaam vertoeven op de piste. Dat hadden de FEThrowers ook door want er kwamen maar liefst 13 atleten aan de start van één of meerdere proef. Het uitgebreide overzicht kan u hieronder raadplegen.

De scholieren jongens mochten de spits afbijten in de kogelring. Arnaud De Cremer (ASVO) stootte een mooie wedstrijd maar kon bij z’n verre worpen niet “binnenblijven”. zijn 13m12 gaf dus niet weer tot wat hij instaat moet zijn. Leander Casteels had dan weer wel het goede gevoel te pakken want verbeterde zich een paar keer en liet uiteindelijk een nieuw PR van 11m61 opmeten. Voor Levi Denolf was het een eerste kennismaking met de 5kg op wedstrijd (7m37). Levi bezit een degelijke techniek maar mist nog wat de kracht voor dit zware tuig. Leander en Levi namen ook nog deel aan het speerwerpen en kwamen daar respectievelijk tot 40m24 en 24m48.

De volgende werpers in de ring waren vader en zoon,  Steven & Lode Lucas (ASVO). Bij het kogelstoten trok papa Steven (M45) aan het langste einde. Hij liet een knappe 11m05 (7,260kg) opmeten. Ook junior Lode z’n 10m95 met de 6kg kogel mocht gezien worden. In het discuswerpen werden de rollen omgedraaid. Daar had Lode weinig last van de 1,75kg zware discus en kwam tot een prima 27m86 t.o.v. 26m89 voor Steven.

Onze scholieren werden vertegenwoordig door Myrthe Van der Borght en Nina Denolf in het kogelstoten. Nina realiseerde een knap PR met 9m14 en zit prima op schema voor haar eerste meerkamp want ook haar eerste 100m horden mocht er zijn (15″84). Met 14m73 blijft het voor Myrthe nog wat zoeken naar het juiste ritme. Haar trainingsarbeid van de jongste weken zal ongetwijfeld binnenkort z’n vruchten beginnen afwerpen. In het discuswerpen kreeg Myrthe het gezelschap van cadette Febe Vandewalle (ASVO) en juniores Annelien Beelaert en Phebe Vanderstraeten. Myrthe bevestigde haar knap PK met 2 worpen boven de 40m (40m71). Bij Annelien en Phebe werd de volgorde van tijdens het PK omgedraaid. Deze keer won Annelien het duel met 34m72 tegenover 33m84 voor Phebe. Onze andere Febe kreeg in de uitslag 21m87 achter haar naam maar dit moet 27m87 zijn. Er moet dus een fout gemaakt zijn bij het overnemen van de handgeschreven resultaten… Annelien kwam ook nog met de speer in actie en behaalde daar 32m16.

Ook bij de cadetten jongens kwamen er 2 VS-ers in actie. Met 11m36 liet Andreas De Lathauwer een knap nieuw PR opmeten. Wout Van Hoof kwam zonder enige training tot 6m80.

Op de horden zagen we tot slot nog Pieter Vandenborne en Hanne Maudens in actie. Pieter liep een degelijke 110m horden in 17″98. Hanne liep voor het eerst dit seizoen een 100m horden en opende sterk in 14″39.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s