FEThrowers opnieuw in actie!

Geplaatst op Geupdate op

Spectrum Productions//picture by Yorben Audenaert
Foto: Yorben Audenaert // Spectrum Productions

Gisteren stond de allereerste FEThrowings Cup op de planning. Een niet-officiële wedstrijd voor eigen atleten om een wedstrijdgevoel te krijgen. Maar liefst 20 FEThrowers kwamen in actie. Na vele maanden zonder wedstrijden kwamen er enkele mooie prestaties uit de bus. Hieronder een overzicht van de officieuze resultaten. Jammer dat het om geen officiële wedstrijd ging want anders zouden er 18 persoonlijke en 2 clubrecord gevestigd zijn. Heel knappe resultaten dus, al ontbrak het bij velen duidelijk nog aan wedstrijdritme want we zagen heel veel ongeldige worpen. We weten dus onmiddellijk waar er extra moet op gewerkt worden! De wedstrijd werd integraal gefilmd. Dit beeldmateriaal zal later deze week hier op deze pagina geplaatst worden… Alvast veel lees en kijk plezier!

Beginnen doen we met de cadetten meisjes. Daar zagen we voor het eerst Antje De Schryver de ring betreden met al resultaat 8m81. Ook meerkampster Saar Van Hoof nam deel aan het kogelstoten. Zij kwam tot een mooie 6m87. Ten slotte kwam ook Inge Eeckhout tweemaal in actie. Ze zette een knappe 8m75 (kogel) en 14m06 (discus) neer.

Daarnaast namen er ook twee scholieren meisjes deel aan de FEThrowings Cup. Sarah Eeckhout kwam tot een mooie 8m94 in het kogelstoten. Voor Sarah zat het bij het discuswerpen niet mee met geen enkele geldige worp als resultaat. Ook Febe Vandewalle (ASVO) kwam in actie bij het discuswerpen met als beste prestatie 32m19.

img_2828
Foto: Yorben Audenaert // Spectrum Productions

Bij de scholieren jongens zagen we drie FEThrowers het beste van zichzelf geven. Meerkamper Wout Van Hoof behaalde heel mooie resultaten (10m50 & 31m05). In diezelfde categorie zagen we ook Cédric Broeckaert en Andreas De Lathauwer in actie. Beiden sukkelden in het begin om binnen te blijven bij het discuswerpen. Toch gooiden ze respectievelijk 40m95 en 45m61. Bij het kogelstoten kwamen ze met mooie resultaten. Cédric kwam tot 13m94 en Andreas tot 16m07.

Ook zagen we juniores Nina Denolf en Myrthe Van der Borght in actie. In het kogelstoten kwamen ze tot 9m35 en 14m03. Daarnaast nam Myrthe nog deel aan het discuswerpen (40m97) (nvdr, Myrthes prestaties zouden in officiële omstandigheden 2x een verbetering van het clubrecord uit 1973 geweest zijn). Twee junioren jongens Levi Denolf en Arnaud De Cremer (ASVO) namen deel aan beide disciplines. Levi behaalde twee heel mooie resultaten (8m92 & 24m49). Ook Arnaud zette twee knappe prestaties neer (13m48 & 42m41).

Bij de senioren dames namen de meeste FEThrowers deel. Beginnen doen we met Lore Maudens. Zonder te trainen op kogel kwam ze tot een mooie 7m87. Ook zagen we Annelien Beelaert en Phebe Vanderstraeten de ringen betreden. Bij het kogelstoten kwamen ze beiden tot een knappe prestatie (10m59 & 10m77). Daarna namen ze ook deel aan het discuswerpen. Annelien behaalde 36m46 en Phebe 33m99. Tussen al dat jong geweld nam master Sofie Vervaeke (ASVO) deel aan het discuswerpen met als beste resultaat 20m19. Ten slotte namen ook Lien Rubbrecht en Hanne Maudens deel aan de FEThrowings Cup. Origineel was het plan dat Lien alleen deelnam aan het kogelstoten (10m82), maar waarom niet deelnemen aan het discuswerpen als je er toch bent? Ze haalde een zeer mooie 26m52. Hanne nam naast het kogelstoten, ze behaalde een knappe 13m44, ook nog deel aan de 150m (17″96) waar ze het beste van zichzelf gaf tegen de jongens.

Last but not least, onze masters mannen Sam De Meyer en Filip Eeckhout. Sam sukkelt al enkele weken met een elleboogblessure waardoor hij de laatste trainingen niet 100% kon trainen. Toch mag hij zeer tevreden zijn met de prestaties die hij heeft behaald (10m82 & 31m08). Trainer Filip kwam ook nog eens in actie. Ook hij zette zeer knappe prestaties neer (14m92 & 40m84).

Bedankt aan alle ouders om te helpen. Bedankt trainer Filip voor het organiseren van een eerste mooie FEThrowings Cup. Zoals Sam het al zei: “Hoedje af voor je enthousiaste en onvermoeibare inzet voor deze beloftevolle groep van gemotiveerde werpers!”

Verslaggeefster ter plaatse: Myrthe Van der Borght

kogel

discus

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s