PRs in Oudenaarde

Geplaatst op Geupdate op

Op vrijdagavond, 8 juli trokken we met een groepje FEThrowers richting Oudenaarde voor de “Rosine Wallez” meeting. Het werd een gezellige, zonovergoten atletiekavond met enkele knappe prestaties. Vooral onze jeugdige werpers lieten van zich spreken met 2 heel knappe persoonlijke records. Zoals naar gewoonte leest u er hieronder alles over!

We beginnen ons overzicht met DE prestatie van de avond, het discuswerpen van scholiere Silke De Lathauwer. Silke slaagde er in haar PR met meer dan anderhalve meter te verbeteren. Eindelijk zou je bijna durven zeggen want dit zagen we op training al een tijdje aankomen, alleen lukte het nog niet tijdens een wedstrijd. Met een 4-tal worpen voorbij haar oude record en een beste van 34m39 was ze dan ook heel tevreden. Nu de ban gebroken is, kijken we alvast uit naar de volgende wedstrijden.

Cadet Lukas Lanckman was nog zo’n jongster die in vorm was. Ook hij stootte een 4-tal keer verder dan ooit en bracht zijn PR van 10m14 naar 10m70. Een heel knappe prestatie die binnenkort ongetwijfeld nog zal verbeterd worden want hij krijgt stapje bij stapje een stabielere techniek.

Bij onze oudere atleten waren de prestaties wat minder. Zo viel het kogelstoten voor junior Andreas De Lathauwer wat tegen. Met 16m82 kon hij dan ook niet tevreden zijn. Wat minder gefocust en de opgestapelde vermoeidheid na een weekje goed doortrainen zijn ongetwijfeld een deel van de verklaring. Gelukkig maakte zijn discusprestatie één en ander goed. Zijn 54m11 viel wel binnen de verwachtingen.

Leander Casteels en Arnaud De Cremer (ASVO) vochten een onderling duelletje uit. In het kogelstoten won Arnaud het van Leander met 13m36 t.o.v. 12m16. Daarna trokken ze naar het discuswerpen waar de rollen werden omgedraaid en Leander aan het langste eind trok met 44m86. Arnaud realiseerde 40m17. Degelijke prestaties na een lange examenperiode en voor de één een combi op Werchter en de andere een stageweek bij Defensie.

Last but not least. Annelien Beelaert werkte een regelmatige discuswedstrijd af met als beste 38m06. Ook zij had net een combi Werchter en een weekje vakantiejob als kiné in een rusthuis achter de rug. “Da lief kind” had dus dringend wat nood aan rust thuis. 😉

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s