Spa 2022

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdagochtend, 29 oktober, vertrekken 20 FEThrowers en 8 familieleden op herfststage, ondertussen al de 6de editie. Voor het 2de jaar op rij trekken we naar het ruime ADEPS-centrum “La Fraineuse” te Spa waar we ons laten verwennen met een prima infrastructuur en dito keuken ;-). Deze 3-daagse stage staat vooral in het teken van teambuilding en algemene conditieopbouw, iets waar o.a. de Ardense bossen opnieuw een hoofdrol zullen in spelen. Lowie De Meyer, Ella Prengels, Fons De Moor, Loes De Meyer, Lukas Lanckman, Inge Eeckhout, Silke De Lathauwer, Cédric Broeckaert, Sarah EeckhoutNina DenolfAndreas De LathauwerLevi DenolfArnaud De Cremer (ASVO), Leander Casteels, Annelien Beelaert en Phebe Vanderstraeten zijn de atleten die deze editie voor de groepssfeer gaan zorgen en de nodige trainingsarbeid zullen leveren. Wie de avonturen van onze FEThrowers op de voet wil volgen of ze later opnieuw wil beleven, zal op deze pagina een kort verslagje en enkele foto’s kunnen terugvinden.

Foto-album Spa 2022
Volg onze avonturen via Instagram!

.

Zaterdag 29 oktober 2022:
voormiddag : loslopen / centrum verkennen
namiddag : sprongen & functionele kracht
avond : kwis, film, darts, …

Naar jaarlijkse gewoonte vertrokken we naar Spa voor een weekend vol trainingsplezier en teambuilding. Met een groep van 28 arriveerden we rond 10u op het domein. Nadat de koffers waren uitgepakt en iedereen zich geïnstalleerd had in de chalet verkenden we de streek al joggend. Bij terugkomst wachtte er een lekkere lunch op ons. Met een goed gevulde maag kropen we eventjes in ons bed voor een korte middagrust 😉 . In de namiddag maakten we een ferme wandeling met enorm veel hoogtemeters (zie foto Annelien), de beklimming ging bij de ene duidelijk al wat beter dan bij de andere (zie opnieuw foto Annelien). Trainer Filip zorgde voor een originele training in het bos. We startten met sprongen over boomstronken, gevolgd door een functionele krachttraining. Na een afdaling waar iedereen nu wél recht bleef staan, maakten we ons klaar voor het avondmaal en avondactiviteit. Onze gloednieuwe quizmaster Phebe leidde de zoektocht naar De Slimste Werpers Ter Wereld. Na 4 spannende rondes van lachen, gieren, brullen wonnen “De manne met de Big Lats” aka Cédric, Arnaud, Silke, Fons en Annelies. Dikke dankjewel aan Phebe voor het organiseren van deze topavond. Na de quiz speelden we een groot dartstoernooi, gevolgd door een griezelfilm voor de oudere atleten. Tot slot willen we graag Lukas nog bedanken voor zijn lekkere traktatie voor zijn 15e verjaardag!

Reporters dag 1: Phebe, Annelien, Nina & Sarah

.

Zondag 30 oktober 2022:
voormiddag : powertraining
namiddag : teambuilding in’t bos
avond : avondwandeling, film, darts, gezelschapsspelen,…

Vandaag ging de tweede dag van de stage van start. Ondanks dat we deze nacht een uurtje langer konden slapen hadden velen het deze ochtend moeilijk om uit hun bedje te geraken en tijdig aan de ontbijttafel te zitten. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een stevige powertraining waarbij iedereen het beste van zichzelf gaf. We zullen morgen (en overmorgen) onze spieren nog voelen! 😉 Na de middag trokken we met z’n allen het bos in voor een toffe teambuilding met Gel Blasters. Daar konden jong en oud zich eens goed uitleven. Uitgeput keerden we terug naar onze chaletjes om ons klaar te maken voor het avondeten. Na het avondeten keken we gezellig samen nog wat naar de televisie en afsluiten deden we met een horror film. Kwestie van in de Halloween sfeer te komen voor morgen. Hierna was het tijd om in ons bedje te kruipen zodat we morgen goed uitgerust aan de derde en jammer genoeg laatste dag kunnen beginnen!

Reporters dag 2: Lowie, Ella, Fons, Loes, Lukas, Inge & Silke

.

Maandag 31 november 2022:
voormiddag : medecinebal training (focus buik/rug, romp)
namiddag : snelheid, coördinatie & trappen

We begonnen de dag terug vroeg, om 8u uit de veren. Onze start was iets kouder dan verwacht maar dit belette ons echter niet om deze dag goed in te zetten met een stevig ontbijt. Een uurtje later trokken we naar de mooie indoorzaal in het “pittoreske” Spa. Daar pakten de flink de romp (en andere lichaamsdelen 🙂 ) aan gedurende 2 zware medecine bal uurtjes. Na wat rust en een lekkere maaltijd, begonnen we aan onze 2e training van de dag. Na een ultimate frisbee opwarming was het tijd om de laddertjes boven te halen. Vervolgens werd onze coördinatie en snelheid getest door een mooie reeks van verscheidene oefeningen. Daarna was het tijd voor een laatste stevige cardio training om de bulk te kalmeren. Na de trappen onveilig te hebben gemaakt, zat het stage weekend er jammer genoeg op. Veel dank aan Filipi de Bigman voor nogmaals uitgehaald te hebben met een overheerlijke stage. Tot volgende jaar! Groetjes, De Big Boys.

Reporters dag 3: Cédric, Andreas, Levi, Arnaud & Leander

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s